Προειδοποίηση προς τους επισκέπτες που θα μεταβούν στην Ουκρανία, για να παρακολουθήσουν αναμετρήσεις της τελικής φάσης του EURO 2012, απηύθυναν οι Αρχές της συγκεκριμένης χώρας, εξαιτίας των κρουσμάτων ιλαράς που παρατηρούνται από τις αρχές του έτους στη συνδιοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της «Kiev Post» οι αρχές της Ουκρανίας προτρέπουν τους φιλάθλους να εμβολιαστούν κατά της ιλαράς, προτού επισκεφθούν τη χώρα για το Euro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του αναπληρωτή επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας υγείας και επιδημιολογίας της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Κράβτσουκ, ο οποίος τονίζει: «Εάν σχεδιάζετε να έρθετε στην Ουκρανία, παρακαλώ να εμβολιαστείτε στη χώρα σας. Η κατάσταση με την ιλαρά είναι δυσμενής στη χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), ένας οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προΐσταται της «μάχης» κατά των μολυσματικών ασθενειών, ανέφερε τον περασμένο μήνα μια «έκρηξη» ιλαράς στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, με καταγεγραμμένα τουλάχιστον 5.000 περιστατικά.

Το ξέσπασμα αυτό επικεντρώνεται στο δυτικό μέρος της χώρας, που συνορεύει με Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία. «Η επιδημία αναμένεται να επιταχυνθεί και να εξαπλωθεί γεωγραφικά στη διάρκεια της “αιχμής” της σεζόν μετάδοσης για την ιλαρά από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο», τονίζει το ECDC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης