Τρεις ημέρες μετά τον επεισοδιακό τελικό, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο από τους οπαδούς που ενεπλάκησαν στις συγκρούσεις και λέγεται ότι είναι στο «κυνήγι» άλλων τριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’ ένα… παιχνίδι (ο Θεός να το κάνει) που έπρεπε να είναι εθνικό προϊόν και διαφήμιση του ελληνικού αθλητισμού, ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες -την περσινή και την προπέρσινη Πρωταθλήτρια Ευρώπης- η βία και ο χουλιγκανισμός έγιναν και πάλι πρωταγωνιστές υπό την ανοχή της αστυνομίας.

Παρά το γεγονός ότι τα εισιτήρια ήταν μόλις 900 για καθεμία από τις δύο φιναλίστ, ότι όλα ήταν ονομαστικά και η είσοδος επιτρεπόταν μόνο με την επίδειξη του εισιτηρίου αλλά και της αστυνομικής ταυτότητας και μολονότι έπρεπε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος, ο τελικός μετατράπηκε σε… αρένα, μέσω κροτίδων με θύμα το ίδιο το μπάσκετ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αποκαλυπτικό βίντεο της zougla.gr μπορεί να διακρίνει κανείς, λόγω της μεγάλης ευκρίνειας της εικόνας, αστυνομικούς να παρακολουθούν αμέριμνοι τους ταραξίες και άλλους να… συμμετέχουν στις συγκρούσεις εκτοξεύοντας καθίσματα!

Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια του… αγώνα δεν έγινε ούτε μία σύλληψη, καθώς θα έπρεπε πρώτα να αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας για να μελετήσει το βίντεο και να δρομολογηθούν οι συλλήψεις.

Έτσι, σήμερα το πρωί, την πόρτα της εισαγγελίας πέρασαν δύο συλληφθέντες με τη διαδικασία του Αυτοφώρου! Συγκεκριμένα, ένας οπαδός του Παναθηναϊκού που… μπούκαρε στο παρκέ κι ένας του Ολυμπιακού που πετούσε καθίσματα στους άνδρες των ΜΑΤ.


(Tα ΜΑΤ με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού)

(Τα ΜΑΤ στην κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού, πεταμένα καθίσματα στο παρκέ)

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας αναζητεί ακόμη τρία άτομα, τα οποία ήταν εντός του αγωνιστικού χώρου. Δύο είναι οπαδοί του Ολυμπιακού (ο ένας γνωστός συνδεσμίτης που αρθρογραφεί σε αθλητική εφημερίδα με το παρατσούκλι «Χάρος») και ένας του Παναθηναϊκού. Ο «Χάρος» είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάιο του 2007 στο δολοφονικό ραντεβού των οπαδών στη Λ. Λαυρίου στην Παιανία.

Μάλιστα, ο συνδεσμίτης στο σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Γαύρος» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τώρα αδέρφια μου εμένα με έχουν επικηρύξει, μου έχει βγει ένταλμα», επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες της αστυνομίας.

Από τη στιγμή που η δικογραφία έφτασε στα χέρια της Υπηρεσίας άρχισε να… ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες συλλήψεις. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, επειδή το γήπεδο του Ελληνικού δεν έχει κύκλωμα κλειστής τηλεόρασης, ύστερα από σχετικό αίτημα προς τον εισαγγελέα έγινε καταγραφή των δρώμενων στις εξέδρες από ειδικό συνεργείο της αστυνομίας, ενώ έχουν ζητηθεί και τα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης.

Πέρα από τις τεράστιες ευθύνες της αστυνομίας, ανάλογο μερίδιο «πέφτει» και στις διοικήσεις των δύο ΚΑΕ, αφού με δική τους απόφαση τα εισιτήρια μοιράστηκαν στους πλέον σκληροπυρηνικούς οπαδούς, μετατρέποντας το Ελληνικό σε… καμίνι!

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης