Ο λύκος με το όνομα «Ζαμπιβάκα», επελέγη από τους Ρώσους να είναι η επίσημη μασκότ του Μουντιάλ, που θα φιλοξενήσει η χώρα το 2018. «Ζαμπιβάκα» στα ρωσικά σημαίνει «αυτός που σκοράρει» και κέρδισε την πλειοψηφία των προτιμήσεων στο σχετικό εθνικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο Ρώσοι.

Η μασκότ είναι σχέδιο της Εκατερίνα Μποτσάροβα και επελέγη με το 53% των ψήφων, έναντι μιας τίγρης και μιας γάτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι σίγουρος πως ο Ζαμπιβάκα θα έχει μεγάλη επιτυχία στους οπαδούς τόσο στο κύπελλο συνομοσπονδιών το 2017, όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο το 2018», σχολίασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Βιτάλι Μούτκο, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας.

Για την επιλογή της μασκότ του Mουντιάλ διοργανώθηκε ψηφοφορία σε όλη τη ρωσική επικράτεια, η οποία ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, και μάλιστα την περίοδο όταν, στο κεντρικό κτίριο του φημισμένου πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας, κατά την διάρκεια μια παράστασης φωτός που έγινε στο πλαίσιο του φεστιβάλ φωτός με τίτλο «Ο Κύκλος του Φωτός», έκαναν την εμφάνιση τους και οι τρείς υποψήφιες μασκότ.

Οι δημιουργοί παρουσίασαν η κάθε μία την δική της μασκότ για το Μουντιάλ. Πρόκειται για την Εκατερίνα Μποτσαρόβα, που δημιούργησε τη μασκότ Λύκο, την Βαλέρια Ταμπουρένκο που δημιούργησε τον Τίγρη του Αμούρ και τη Σοφία Παντλεσνίχ που δημιούργησε τον Γάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επισήμως, η μασκότ στα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου, έχει καθιερωθεί από το 1966, όταν το Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία είχε ως μασκότ, τον Γουίλι, ένα λιονταράκι που φορούσε μια φανέλα με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας η οποία έγραφε πάνω της «World Cup». Από τότε, κάθε τέσσερα χρόνια, οι διοργανωτές του παγκοσμίου κυπέλου, επιλέγουν την δική τους μασκότ, η οποία γίνεται αναπόσπαστο μέρος της διοργάνωσης.

Το πρώτο στην ιστορία Μουντιάλ που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2018. Οι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στη Μόσχα, στο Καλίνινγκραντ, στην Αγία Πετρούπολη, στο Βόλγκογκραντ, στο Καζάν, στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στη Σαμάρα, στο Σαράνσκ, στο Ροστόβ, στο Σότσι και στο Εκεταρίνεμπουργκ.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης