Ο Σαουδάραβας κροίσος, Αντνάν Κασόγκι, είναι σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα «Real News» ο μεγιστάνας που εκπροσωπείται από τον Γιάννη Βλάχο και είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγκεκριμένη εφημερίδα στο ένθετό της, «Real Sports», η «Ένωση» απευθύνθηκε στον Κασόγκι και υπήρξαν συζητήσεις του ιδίου με τον πρόεδρο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Σταύρο Αδαμίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 76χρονος επιχειρηματίας υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου στη δεκαετία του 1980, έχοντας ανάμειξη σε αρκετές περίεργες υποθέσεις, που συμπεριελάμβαναν εμπόριο όπλων.

Πλέον φέρεται να έχει χάσει την επιχειρηματική του δύναμη και αναζητεί νέες δραστηριότητες. Η περιουσία του παραμένει μεγάλη, ωστόσο όχι στα παλαιότερα επίπεδα.

Ο Κασόγκιν, που είναι τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στη Μέκκα. Ο πατέρας του ήταν ο προσωπικός γιατρός του βασιλιά Αμπντέλ Αζίζ Αλ Σαούντ, ενώ η αδελφή του παντρεύτηκε τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ και ήταν μητέρα του Ντόντι Αλ Φαγέντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έκανε σπουδές στην Αλεξάνδρεια και στις Η.Π.Α. και στη συνέχεια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε τη μεσολάβηση για την πώληση όπλων από αμερικανικές εταιρείες στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, παρά το σχετικό εμπάργκο.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων της αμφιλεγόμενης αυτής προσωπικότητας ήταν και η φερόμενη συμμετοχή του στην κατάχρηση του κρατικού πλούτου των Φιλιππίνων από τον δικτάτορα Μάρκος και την οικογένειά του.

Παλαιότερα το life style του θεωρείτο προκλητικό (λεγόταν πως το 1987 δαπανούσε 250.000 δολάρια την ημέρα για τις ανέσεις του), αλλά πλέον ζει περισσότερο… συμβατικά.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης