Στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας της Super League επέστρεψε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», με τρία γκολ στα τελευταίο 12λεπτο του αγώνα με την Ξάνθη, επικράτησαν με 3-0 των Ακριτών στο ΟΑΚΑ, κι έτσι επανήλθαν στην κορυφή, όντας στο +2 από τον Ολυμπιακό.

Τα γκολ του «τριφυλλιού», που αγωνίστηκε στο αποψινό ματς χωρίς τους Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη, πέτυχαν οι Τοτσέ (78′), Καραγκούνης (88′) και Πετρόπουλος (90’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκε σκούρα κόντρα στην Ξάνθη, η οποία παρατάχθηκε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, με στόχο να κρατήσει το «μηδέν» πίσω και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Έτσι το «τριφύλλι», το οποίο παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του, λόγω των πολλών απουσιών, απείλησε τους Ακρίτες μονάχα στο 17ο λεπτό, όταν ο Κλέιτον έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα ωστόσο να περνάει μόλις άουτ.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πιέζουν πιο ψηλά την ομάδα του Ουζουνίδη, ωστόσο έπρεπε να περιμένει έως το 78ο λεπτό για να πάρει το προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «γόρδιο δεσμό» για λογαριασμό των γηπεδούχων έλυσε ο Τοτσέ, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική προσπάθεια του Χριστοδουλόπουλου, δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί.

Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Φερέιρα, η οποία ευτύχησε να πετύχει ακόμη δύο τέρματα.

Στο 89ο λεπτό ο Καραγκούνης με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματά της ομάδας του, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πετρόπουλος ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού.

Κίτρινες: Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλος  – Μάνταλος, Μαρσελίνιο, Στάσιακ

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο (63′ Πετρόπουλος), Σιμάο, Ζέκα, Μαυρίας (46′ Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον (73′ Καραγκούνης), Τοτσέ

Ξάνθη (Μαρίνο Ουζουνίδη): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Στάσιακ, Βασιλακάκης (80′ Νταρμπιόν), Φλίσκας, Πό (80′ Σουάνης)ι, Βλαχοδήμος, Μάνταλος (63′ Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης