Στα… σαλόνια της Super League θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη επιβλήθηκε με 2-1 της ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες» και με αυτό το «τρίποντο» εξασφάλισε τη σωτηρία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μπεσέρα (58΄), Κυριάκος (84΄), ενώ η «Ένωση» είχε ισοφαρίσει προσωρινά με αυτογκόλ του Βάντερσον στο 81΄.

Ο αγώνας

Οι πολλές απουσίες της ΑΕΚ έδωσαν τη δυνατότητα στον ΠΑΣ να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, απειλούσαν «διακριτικά» και στο 53΄ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπεσέρα από τον Γεωργέα, με τον διαιτητή ωστόσο να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Αργεντινό μέσο για θέατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, λίγο αργότερα, ο Μπεσέρα πήρε «εκδίκηση». Ο Αργεντινός άσος, που με τα κρίσιμα γκολ που έχει πετύχει «κράτησε» την ομάδα του στην κατηγορία, έγραψε το 1-0 στο 58΄ με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Οι παίκτες του Αναστασιάδη δεν κινδύνευσαν καθόλου, αλλά στο 81΄ ο λανθασμένος υπολογισμός του Βάντερσον, έπειτα από σέντρα του Λεονάρντο, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΚ να ισοφαρίσει με το αυτογκόλ του Βραζιλιάνου.

Η χαρά των παικτών της ΑΕΚ, ωστόσο, κράτησε για μόλις τρία λεπτά, καθώς στο 84΄ ο Τάσος Κυριάκος έκανε το 2-1, χαρίζοντας τη νίκη τους Ηπειρώτες, που ισοδυναμεί με παραμονή στην κατηγορία.

Κίτρινες: Πάντος, Μπεσέρα, Ντάσιος – Βάργκας, Μπουγαϊδης, Καράμπελας, Γεωργέας, Κλωναρίδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντε Βινσέντι, Ζαμπρέλα (73΄ Τζάνης), Μπεσέρα (86΄ Ντάσιος), Κυριάκος, Γεωργίου, Βίλα (+90΄ Γιάκος)

AEK (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Κοντοές (68΄ Χοσέ Κάρλος), Γεωργέας, Λαγός (57΄ Φούντας), Βάργκας (73΄ Γκερέιρο), Καφές, Λεονάρντο, Κλωναρίδης, Μπέλεκ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης