Ήταν να μην πάρει φόρα η Δόξα Δράμας… Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, λίγες ημέρες, μετά την επικράτησή της στο Αγρίνιο, νίκησε και πάλι τον Παναιτωλικό, με 2-1 σκορ αυτή τη φορά στο «Καυτανζόγλειο».

Οι «μαυραετοί», αν και βρέθηκαν να χάνουν στο 62’ (Κούσας) από τους «κυανοκίτρινους», στον πάγκο των οποίων ντεμπούτο έκανε ο Τάκης Λεμονής, δεν κατέθεσαν τα όπλα και με τέρματα των Λίμα (65′, πεν) και Κυβελίδη (82’) πήραν το πολύτιμο τρίποντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα για τη Δόξα, η οποία αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την παραμονή στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Ο αγώνας

Στο ντεμπούτο του Τάκη Λεμονή στον πάγκο του Παναιτωλικού, η ομάδα του Αγρινίου ξεκίνησε την αναμέτρηση δυνατά και πίεσε τη γηπεδούχο ομάδα για ένα τέρμα.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν καλές ευκαιρίες με τους Καμαρά (10΄, 30΄), Χαριστέα (22΄), με την καλύτερη τους ελπίδα για ένα τέρμα να έρχεται στο 39΄ όταν ο Θεοδωρίδης έφυγε από τα αριστερά, «σπάζοντας» το τεχνικό οφ σάιντ, αλλά το γύρισμά του στον Χαριστέα, ήταν πολύ κακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μόνη καλή ευκαιρία των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 8ο λεπτό όταν ο Κυβελίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ύστερα από ωραία κάθετη πάσα του Λίμα, αλλά το πλασέ που έκανε μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Τζενάμο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τη Δόξα Δράμας αφού μόλις στο 51ο λεπτό ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντολεζάι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρ’ όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 62΄ μετά από πολύ καλή ατομική ενέργεια του Κούσα και δυνατό συρτό σουτ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Σέρεμετ.

Ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να χαρεί το προβάδισμα για περισσότερο από τρία λεπτά αφού στο 65΄ ο Ψυχογιός κέρδισε πέναλτι από τον Ονουάτσι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λίμα για το 1-1.

Η Δόξα έδειξε να παίρνει τα πάνω της και κατάφερε να πετύχει και νέο τέρμα στο 82΄. Ο Κυβελίδης έφυγε στην αντεπίθεση, εκμεταλλεύτηκε λανθασμένο τάκλιν του Αναστασιάδη και με κοντινό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσενάμο δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ισοφαρίσει και έφτασε μια ανάσα από το να το πετύχει όταν μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο Μητρόπουλος έπιασε μια φαινομενικά ακίνδυνη κεφαλιά, αλλά ο Σέρεμετ δεν έκανε καλή εκτίμηση και την είδε να καταλήγει στο δεξί του δοκάρι στο 85΄.

Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και η Δόξα πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.


Κίτρινες:
Λεάντρο, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Ψυχογιός, Γκαρακλίδης-Ντολεζάι, Μουμίν, Αναστασιάδης, Μητρόπουλος

Δόξα Δράμας (Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Ψυχογιός, Τριποτσέρης, Γελαδάρης (62′ Κάπελ), Λεάντρο, Λίμα, Γκαρακλίδης, Παπαδόπουλος (93′ Μπριλλάκης), Ουέλινγκτον (40′ Βάντερσον), Κυβελίδης, Ρούτσης.

Παναιτωλικός (Λεμονής): Τσενάμο, Ντολεζάι, Κούσας, Άντι, Σιόντης, Μουμίν, Θεοδωρίδης (54′ Αναστασιάδης), Μητρόπουλος, Καμαρά, Ονουάτσι (68′ Ακαλέ), Χαριστέας (76′ Καραμαλίκης).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης