Λίγα 24ωρα μετά τον νέο στρατιωτικό χαιρετισμό των παικτών της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας στο παιχνίδι με τη Γαλλία, για τα προκριματικά του Euro 2020, με τον οποίο οι παίκτες του Γκιουνές θέλησαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην τουρκική εισβολή στη Συρία, τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία άλλη φωτογραφία, η οποία προκαλεί αποτροπιασμό.

Σε αυτήν απεικονίζονται να κάνουν τη συγκεκριμένη κίνηση μικρά παιδιά, τα οποία πρόλαβαν κάποιοι να τα μπολιάσουν με εθνικιστική μισαλλοδοξία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που παιδάκια χάνουν τη ζωή τους στη Συρία και άλλα βλέπουν τους γονείς τους να αφήνουν δίπλα τους την τελευταία τους πνοή, μία ομάδα που έχει ιδρυθεί από Τούρκους στο Βέλγιο, η Turkse Fc Beringen έχει στρατολογήσει ακόμη και τους ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής της.

Πιο συγκεκριμένα οι παίκτες της ομάδας U10 του συλλόγου, μετά από τον αγώνα με την Lummen FC, απεικονίζονται σε μία φωτογραφία να χαιρετούν στρατιωτικά, αφιερώνοντας τη νίκη τους στους Τούρκους στρατιώτες που συμμετέχουν στην εισβολή στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους», αναφέρει το σχόλιο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το εν λόγω συμβάν η βελγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου διέταξε έρευνα.

«Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας;

Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει», δήλωσε ο υπουργός αθλητισμού του Βελγίου, Μπεν Βέιτς.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι στην επίσημη σελίδα της Turkse Fc Beringen στα social media υπάρχουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται και άλλες ηλικιακά ομάδες του συλλόγου να χαιρετούν στρατιωτικά.

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης