Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής πόλο γυναικών και τη δεύτερη νίκη της στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γιώργος Μορφέσης.

Μετά το τέλος του νικηφόρου (10-2) αγώνα επί του Καναδά ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι που τόνωσε την ψυχολογία μας. Παίξαμε υποδειγματική άμυνα, και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία και το μεγάλο μυστικό κόντρα στις Καναδές. Είχαμε μελετήσει εξαιρετικά την ομάδα τους και ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να είχαμε χάσει από αυτούς στα προηγούμενα τουρνουά, αλλά η Εθνική έχει δείξει πως είναι έτοιμη εκεί που πρέπει. Τι να τα κάναμε τα τουρνουά στο Λος Αλαμίτος και το Κίρισι; Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να είμαστε έτοιμοι στην Τεργέστη. Παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε. Πλέον, όλα τα λεφτά είναι ο αγώνας της Παρασκευής, που άμα κερδίσουμε περνάμε στους Ολυμπιακούς”.

Για τα σενάρια και τον ενδεχόμενο αντίπαλο στο χιαστί παιχνίδι, ο Γιώργος Μορφέσης τόνισε πως είναι νωρίς ακόμη για να αναφερθεί σε αυτά, χρίζοντας παράλληλα τον αντίπαλο που θα επιθυμούσε να αποφύγει. «Δεν θέλω και δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις και να διαλέγω αντιπάλους. Δεν θα θέλαμε όμως να παίξουμε απέναντι στην Ρωσία, όχι γιατί είναι καλύτερη από εμάς, αλλά γιατί παίζει πολύ διαφορετικά.

Ειλικρινά από τον άλλο όμιλο δεν θα ήθελα την Ρωσία. Όλα δείχνουν πως θα είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι στον όμιλο, οπότε δύσκολα θα πέσουμε με τις Ρωσίδες. Πολλοί λένε ότι η Ισπανία θα είναι τέταρτη στον άλλο όμιλο, όμως είναι μια πολύ καλή ομάδα, που ξέρει να κερδίζει παιχνίδια. Θα προτιμούσα να μην κάνω καμιά πρόβλεψη ακόμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης