Τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να αναχωρήσει η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών για την Τεργέστη, όπου την προσεχή Δευτέρα θα δώσει τον πρώτο αγώνα της για το προολυμπιακό τουρνουά, η «αυλαία» του οποίου ανοίγει την Κυριακή του Πάσχα.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ χαρακτήρισε άδικο το σύστημα, καθώς η τύχη της πρωταθλήτριας κόσμου και δευτεραθλήτριας Ευρώπης (και η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου) θα κριθεί στον χιαστί προημιτελικό της 20ης Απριλίου, ωστόσο επισήμανε ότι η ομάδα μας είναι πανέτοιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο Μορφέσης επισήμανε την ανάγκη η Εθνική να έχει σοβαρότητα στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, ενώ υπογράμμισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να βελτιώσει την άμυνα και τα «κενά» στην απόδοσή του.

«Ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το παιχνίδι της 20ης Απριλίου, όπου κρίνονται όλα. Το σύστημα είναι άδικο μεν, αφού μια παγκόσμια πρωταθλήτρια, που έπαιξε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, να κρίνεται η τύχη της σ’ ένα παιχνίδι, αλλά αυτό βέβαια ισχύει για όλους», τόνισε αρχικά ο Μορφέσης και συνέχισε: «Πάντως, δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Θα σας έλεγα όμως ότι, έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, θέλουμε την Ισπανία, που δεν είναι βέβαια καθόλου εύκολη ομάδα, όπως έδειξε στο Κίρισι πρόσφατα, και θα πρέπει να αποφύγουμε τη Ρωσία».

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής της Εθνική μας αναφέρθηκε και στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, για την οποία επισήμανε: «Από εκεί και πέρα, έχουμε δουλέψει αρκετά τις τελευταίες 4 εβδομάδες σε όλα τα επίπεδα και είμαστε έτοιμοι. Σ’ ένα τέτοιο ψυχοφθόρο τουρνουά, όπως είδαμε και στο Έντμοντον με τους Άνδρες, γίνονται εκπλήξεις και κάτι τέτοιο περιμένω και στην Τεργέστη να γίνει. Εμείς, λοιπόν, θα πρέπει να έχουμε σοβαρότητα στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Θα επιδιώξουμε τη νίκη και στα παιχνίδια με Καναδά και Ολλανδία, ανεξάρτητα από τον ποιον θα βρούμε απέναντι μας στο χιαστί παιχνίδι. Έχουμε έμπειρη ομάδα, με θέληση για διάκριση και το έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα. Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας και να προσέξουμε τα κενά που έχουμε στην απόδοση μας. Όσο άγχος έχουμε εμείς, άλλο τόσο έχουν και οι αντίπαλοι μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης