Η δύσκολη εβδομάδα που πέρασε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα από τη Σοσιεδάδ λειτούργησε ευεργετικά για τους Καταλανούς, οι οποίοι -αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος- επικράτησαν με 3-1 της Ατλέτικο Μαδρίτης, στο μεγάλο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής στην πριμέρα ντιβιζιόν.

Με το Λιονέλ Μέσι να κάνει μεγάλο ματς, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό της και θα μπορούσε εάν είχε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της δόθηκαν να «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα του κυπέλλου, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, παρουσιάστηκε χωρίς ενέργεια, υποτονική και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε τα γνωστά στοιχεία που θαύμασε όλος ο κόσμος στη διάρκεια της περασμένης σεζόν και ως ένα βαθμό το τελευταίο διάστημα.

Από το γύρισμα του Μέσι στο 12΄ ο Νεϊμάρ με προβολή άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς. Ακολούθησε μία τεράστια ευκαιρία με το Σουάρες, ωστόσο, ο Ουρουγουανός «πήρε το αίμα του πίσω» στο 35΄.

Ο Μέσι πήρε τη μπάλα με το χέρι χωρίς να υποδειχθεί η παράβαση από το Μαγιένκο, προχώρησε και με ασίστ έδωσε την ευκαιρία στο Σουάρες να πλασάρει και να «γράψει» το 2-0 μέσα σε αποθέωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ατλέτικο ξαναμπήκε στο ματς με το πέναλτι του Μάντζουκιτς στο 57΄ (δεν υπήρξε παράβαση του Μέσι πάνω στον Γκάμεθ), αλλά στο 86΄ ο Μέσι με πλασέ έδωσε τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για να πάρουν την ισοπαλία.

Με δύο γκολ μέσα σε 6 λεπτά στο δεύτερο μέρος (58΄-63΄) από τους Ντε Λα Φουέντε και Κόκε, η Σεβίλη πέρασε από την έδρα της Αλμερία με 2-0 και διατηρήθηκε κοντά στους πρωτοπόρους, ενώ έχει και ματς λιγότερο (σ.σ. με τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο «Σαν Μαμές» όπου η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε «ανέστησε» την μέχρι το απόγευμα ουραγό Έλτσε.

Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το «διπλό» από την χώρα των Βάσκων (1-2) και κάνουν όνειρα παραμονής.

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ματς ανάμεσα στη Γρανάδα και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Και τα δύο γκολ μπήκαν με πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 36΄ με το Βέλα και τους γηπεδούχους να «απαντούν» στο 79΄ με το Ρίκο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης