Ο ΑΓΟΡ αποτελεί αναμφισβήτητα την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1.

Η ομάδα του Ρεθύμνου, αν και νεοφώτιστη στην πρώτη τη τάξει κατηγορία, έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις, καταφέρνοντας μάλιστα με τη χθεσινή νίκη επί του Περιστερίου, να «αναρριχηθεί» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός του συλλόγου, Στέργιος Κουφός, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr), αναφέρθηκε στην καταπληκτική πορεία που διαγράφει η ομάδα του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κουφός:

Για την εξαιρετική πορεία του Ρεθύμνου: «Δεν έχει ξαναγινεί ομάδα νεοφώτιστη να μπαίνει στην τετράδα. Είναι μοναδικό, δεν μπορεί να μας το πάρει κανείς. Κάποιες στιγμές είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Ότι έχουμε κάνει το χρωστάμε στα παιδιά γιατί έχουν δουλέψει πολύ, και έχουν θυσιαστεί στις προπονήσεις. Έχουμε κάνει πολύ μεγάλη πορεία και η εικόνα είναι ξεχωριστή. Είναι φοβερό συναίσθημα στο ηλιόλουστο πλέον Ρέθυμνο να περπατάς και να ξέρεις ότι είσαι πετυχημένος κάνοντας περήφανους τους κατοίκους. Αν δεν κάνω λάθος το Ρέθυμνο είναι η μικρότερη σε πληθυσμό πόλη της Ευρώπης που η ομάδα του βρίσκεται μέσα στην πρώτη τετράδα της πρώτης κατηγορίας. Για εμάς όλα στριφογυρίζουν γύρω από την αγάπη. Η αγάπη που παίρνουμε από τον κόσμο, η αγάπη που παίρνουμε από τη διοίκηση και η δουλειά που κάνουμε καθημερινά εμείς μέσα στο γήπεδο για να τους το ανταποδώσουμε».

Για τους στόχους που θέτει πλέον: «Στόχους πλέον δεν μπορούμε να βάλουμε απλά θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στην κανονική περίοδο. Το Ρέθυμνο πρεσβεύει τη συγκέντρωση και τη σοβαρότητα. Μαζί με τα παιδιά και ανάλογα με τη βούληση που έχουν θέλουμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα πράγματα».

Για το μυστικό της φετινής πορείας των Κρητικών:
«Η διαχείριση των λεπτομερειών και το πως χτίζουμε τον αγώνα είναι ένα από τα μυστικά μας. Σε αυτά όλα οι παίκτες και οι συνεργάτες μου είναι που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Το δικό μου μυστικό είναι ο πάτερ Βασίλειος τον οποίο επισκέπτομαι συχνά και με γεμίζει γαλήνη και ηρεμία. Το ίδιο κάνουν και αρκετά από τα παιδιά, τα οποία τον επισκέπτονται κατ’ ιδίαν. Ο πάτερ Βασίλειος έχει μία ιδιαίτερη αγάπη προς την ομάδα κι έχει βάλει με τον τρόπο του ένα λιθαράκι στην πορεία μας. Όλοι οι παίκτες έχουν κάποιες στιγμές μαζί του. Για εμένα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης