Δεν στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια της Κατερίνας Νικολαΐδου και της Ελένης Διαμαντή να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και να γίνουν το πέμπτο πλήρωμα που θα εκπροσωπούσε τα ελληνικά «κουπιά» στη λίμνη Ντόρνεϊ του Ίτον.

Κι αυτό γιατί στον τελικό του διπλού σκιφ γυναικών στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης, οι Ελληνίδες κωπηλάτριες τερμάτισαν εκτός των δύο πρώτων θέσεων που έδιναν το εισιτήριο για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, ο Διονύσης Αγγελόπουλος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σκιφ, καθώς έμεινε εκτός τελικού στην Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης. Ο αθλητής του ΝΑΣ τερμάτισε στην 4η θέση του ημιτελικού κι αποκλείστηκε, αφού μόνο οι τρεις πρώτοι έπαιρναν το εισιτήριο για τον τελικό.

Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπηθούν οριστικά στο άθλημα της κωπηλασίας με τέσσερα πληρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των γυναικών, το διπλό σκιφ των ανδρών με τους Π. Μαγδανή-Λ. Κόνσολα, τη δίκωπο άνευ των ανδρών με τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα και την τετράκωπο άνευ με τους Γ. Τζίλη – Γ. Τζιάλλα – Σ. Παπαχρήστο – Γ. Χρήστου.

Και τα τέσσερα αυτά πληρώματα βρίσκονται ήδη από χθες στη Λουκέρνη, όπου θα συμμετάσχουν στο 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο το διάστημα 25-27 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης