Καμία αναφορά «στημένων» αγώνων στην Ελλάδα για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχει φτάσει στην UEFA, όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Γερουλάνος αποκάλυψε ότι, σε πρόσφατη συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί, ο πρόεδρος της UEFA είπε ότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν του έχουν έρθει «στημένοι» αγώνες από την Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επίσης, ο Πλατινί έβλεπε ότι μειώνεται η βία στα γήπεδα. Όμως, το Σαββατοκύριακο αφότου είχαμε αυτή τη συζήτηση έγινε αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ που βεβαίως τα σκεπάζει όλα και δείχνει ότι πόση ακόμη δουλειά έχουμε να κάνουμε μπροστά μας» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Για τα σοβαρά επεισόδια πριν από δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ, ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι «… οι ποινές που πέσανε, δεν έχουν ξαναπέσει ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό να το δούμε, ότι ο καινούργιος νόμος που κάναμε, οι ρήτρες βίας στον ΟΠΑΠ, το καινούργιο αθλητικό δίκαιο το οποίο έχει περάσει η ΕΠΟ, όλα αυτά τα πράγματα για τα οποία δουλέψαμε τον τελευταίο χρόνο, έχουν αρχίσει τώρα να δείχνουν τη δύναμή τους.

Εγώ νομίζω ότι μετά από τις ποινές που πέσανε, θα σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά οι διοικήσεις, αν θα επιτρέψουν ποτέ αλλού, τέτοιου είδους γεγονότα. Είναι κάτι, που πραγματικά δεν το αντέχουν πια οι ομάδες το κόστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης