Την τελευταία του παράσταση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έκανε περήφανη τόσο την Κύπρο όσο και την Ελλάδα με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπορεί να γνώρισε την ήττα με 5-2 σκορ από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ωστόσο το ταξίδι των «κυανοκίτρινων» στον… γαλαξία των αστέρων δεν μπορεί να επισκιαστεί από οποιαδήποτε αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε και στο αποψινό ματς οι πρωταθλητές Κύπρου δεν πτοήθηκαν από το όνομα του αντίπαλού τους και προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο κόντρα στη «βασίλισσα», η οποία προκρίθηκε με δύο νίκες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 3-0 με το οποίο είχε περάσει η ομάδα της Μαδρίτης από τη Λευκωσία είχε μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη σημερινή ρεβάνς των ημιτελικών, όπου οι «μερένχες» με γκολ των Ρονάλντο (26΄,75΄), Κακά (37΄), Καγεχόν (80΄), Ντι Μαρία (84΄) έφτασαν εύκολα στη νίκη, παίρνοντας την πρόκριση στους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπάγερν.

Από την άλλη, ο ΑΠΟΕΛ αποχαιρετά τη διοργάνωση έχοντας καταγράψει τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού ποδοσφαίρου και το γιόρτασε με δύο γκολ στη Μαδρίτη, τα οποία πέτυχε ο Γκουστάβο Μαντούκα στο 67΄ και ο Εστέμπαν Σολάρι στο 82΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Αντόρνο από τον Αλτιντόπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ 5-2

Γκολ: 26′, 75΄Κριστιάνο Ρονάλντο, 37′ Κακά, 80′ Καγεχόν, 85′ Ντι Μαρία – 67′ Μαντούκα, 82′ πεν. Σολάρι

Κίτρινες: Πουρσαϊτίδης

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο (46΄ Καγεχόν), Βαράν, Σαχίν, Γκρανέρο (65΄ Αλμπιόλ), Κακά, Αλτιντόπ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (55΄ Ντι Μαρία).

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Πάουλο Ζόρζε, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κακά, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (68΄ Αντόρνο), Πίντο (78΄ Σατσιάς), Νούνο Μοράις, Μαρσίνιο, Αΐλτον (70΄ Σολάρι).

Το γκολ του Μαντούκα

Το πέναλτι του Σολάρι

Το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο:


To γκολ του Κακά:


Το δεύτερο γκολ του Ρονάλντο

Το γκολ του Καχεγόν


Το γκολ του Ντι Μαρία


Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο:

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης