Μία ημέρα μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ίντερ, στη θέση του απολυθέντος Κλαούντιο Ρανιέρι, ο Αντρέα Στραματσόνι παρουσιάστηκε κι επίσημα από τους ιθύνοντες των «νερατζούρι».

Νωρίτερα ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας Νέων του συλλόγου, πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την πρώτη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα όμορφο όνειρο, γιατί περάσαμε από τη νίκη στο Λονδίνο (σ.σ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ με την ομάδα Πριμαβέρα της Ίντερ), που τώρα φαίνεται μακρινή, σε αυτό που συνέβη τις τελευταίες ώρες.

Ήταν ένα εντελώς αναπάντεχο κάλεσμα, ένα όνειρο που μου χάρισε ο πρόεδρος Μοράτι και ελπίζω να το τιμήσω. Είναι ένας άλλος κόσμος, η πρώτη ομάδα της Ίντερ απέχει έτη φωτός από την Πριμαβέρα.
Για μένα είναι ένα όνειρο να προπονήσω αυτούς τους μεγάλους πρωταθλητές, η λέξη φόβος δεν υπάρχει για μένα, εγώ σκέφτομαι μόνο τη δουλειά», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Ίντερ.

Εν συνεχεία σχολίασε την πρώτη επαφή που είχε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Τι είπα στην ομάδα; Για μένα είναι τιμητικό να προπονήσω αυτούς τους μεγάλους παίκτες που μέχρι χθες παρακολουθούσα από την άλλη πλευρά. Ήταν εύκολο να επικοινωνήσω μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμένα με ενδιαφέρει να έχω “νεαρούς παίκτες” εντός γηπέδου. Ο αρχηγός Σανέτι για παράδειγμα έχει την ίδια θέληση με έναν παίκτη της Πριμαβέρα».

Όσο για το αν θέτει στόχους όπως πχ την παρουσία της Ίντερ στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω προκριματικών, ο 36χρονος τεχνικός έδειξε να είναι απόλυτα προσγειωμένος:

«Είμαστε σε μία θέση που δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια σχέδια. Για μας υπάρχει το Ίντερ-Τζένοα την Κυριακή και μετά προετοιμάζουμε το επόμενο παιχνίδι, αυτή είναι η μοναδική συνταγή μου.

Οι παίκτες αυτής της ομάδας έχουν γράψει σημαντικές σελίδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Εγώ οφείλω να τους μεταδώσω τις ιδέες που με έφεραν μέχρι αυτό το σημείο».

Κληθείς επίσης να κάνει μία σύγκριση με τον Ζοζέ Μουρίνιο (ο Πορτογάλος φαίνεται πως θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμα τους διαδόχους του στον πάγκο), ο Αντρέα Στραματσόνι δήλωσε:

«Αισθάνομαι ότι είμαι έτη φωτός μακριά από εκείνον που είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Εγώ έχω τις ιδέες μου, αυτός τις δικές του. Θα πάω να διδάξω στο γήπεδο αυτό που ξέρω και για μένα ο Μουρίνιο θα παραμείνει ένας μύθος».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης