Σε βαρύ κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου η συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στον Μαραθώνα για τον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (22/9) στις 19.00 στο Αθλητικό Κέντρο Καβαρνού στο Μαραθώνα.
Σε αυτό το παιχνίδι ανθρωπιάς οι Βετεράνοι του ΜΕΣΜΑ (Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθώνος Αττικής) θα αγωνιστούν με τους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας, με στόχο την υποστήριξη πυρόπληκτων οικογενειών και τη διατήρηση της μνήμης του παίκτη της τοπικής ομάδας, Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στη συνέντευξη Τύπου, για τον συγκεκριμένο αγώνα, του οποίου χορηγός επικοινωνίας είναι το zougla.gr, ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, Γιάννης Ιωαννίδης επισήμανε ότι οι Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας επιθυμούν να βοηθήσουν και σε άλλες ανάλογες ενέργειες στο μέλλον.
Συγκινημένος, ανέφερε την αξία του αθλητισμού σε κρίσιμες στιγμές και πως το μπάσκετ ενώνει τους αθλητές, καθώς μαζί και δεμένοι σαν οικογένεια στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Από την πλευρά του ο Νίκος Μπουντούρης αφού έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε τη σημαντικότητα της διατήρησης της ανάμνησης τέτοιων συμβάντων ώστε πάντα να θυμούνται οι αρμόδιες Αρχές το τραγικό τέλος σχεδόν 100 ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του ΜΕΣΜΑ, Κοτταρίδης Γιώργος που εξέφρασε την πρόθεση να συνεχίσει ο σύλλογος και άλλες ενέργειες υποστήριξης των θυμάτων και έκανε έκκληση για στήριξη του κόσμου σε τέτοιες στιγμές.
Παράλληλα έδωσε την υπόσχεση πως το όνομα του αδικοχαμένου αθλητή Παναγιώτη Χαμηλοθώρη δεν θα ξεχαστεί ποτέ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη Tύπου παρευρέθησαν οικογένειες των θυμάτων της φωτιάς και άστεγες πυρόπληκτες οικογένειες.


Το πρώτο μέρος της συνέντευξης Tύπου:

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης Tύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης