Τελευταία αγωνιστική (30η) στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος είναι η σημερινή (22/04) με τα οχτώ παιχνίδια να ξεκινούν στις 19:00.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:
Αστέρας Τρίπολης- Πανιώνιος
Skoda Ξάνθη- Εργοτέλης
Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός
Λεβαδειακός- ΠΑΟΚ
Άρης- Κέρκυρα
Δόξα Δράμας- ΑΕΚ
ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρομήτος Αθ.- Ολυμπιακός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με νέα πρόσωπα στην αποστολή τους νεαρούς Μπακασέτα, Τσουμάγκα και Κουρμπέλη, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Πανιώνιο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκεται στην 12η θέση με 33 συνολικά βαθμούς όσους έχει και η Ξάνθη.

Η Ξάνθη ξεμπέρδεψε με την παραμονή με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει χωρίς άγχος απέναντι στον Εργοτέλη. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετρά τέσσερις απουσίες για το ματς με τον Εργοτέλη. Η κρητική ομάδας θέλει νίκη στα Πηγάδια και ήττα της Κέρκυρας από τον Άρη για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα. Σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Κέρκυρας, τότε οι δύο ομάδες θα παίξουν μπαράζ.

Με αρκετά νέα πρόσωπα θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Παναιτωλικό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, σύμφωνα με όσα έδειξε στην τελευταία προπόνηση των «πρασίνων». Ο Παναιτωλικός βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση. Χρειάζεται νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ήττα της Κέρκυρας (την έχει στην ισοβαθμία) και τουλάχιστον ισοπαλία του Εργοτέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αρκετές απουσίες θα υποδεχθεί ο Λεβαδειακός τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα έχει το χαρακτήρα φίεστας για τους Βοιωτούς, με την διοίκηση να ορίζει γενική είσοδος 15 ευρώ για την πολύ καλή φετινή πορεία στην κατηγορία. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ με φόντο τα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι υποχρεωμένος να περάσει νικηφόρα από τη Λιβαδειά, ούτως ώστε να διατηρήσει τη διαφορά των δύο βαθμών από τον πρώτο Παναθηναϊκό.

Οπλισμένη με τεράστια αποφασιστικότητα και με πίστη για νίκη επί του Άρη, που θα σημάνει την παραμονή της στην κατηγορία ό,τι κι αν κάνει κατόπιν ο Εργοτέλης στην Ξάνθη είναι η Κέρκυρα. Ο Άρης βρίσκεται στην 8η θέση μαζί με τον Λεβαδειακό έχοντας συγκεντρώσει 36 βαθμούς μετά από μία χρονιά γεμάτη αγωνιστικά προβλήματα.

Η Δόξα Δράμας αποχαιρετά με το σημερινό παιχνίδι την κατηγορία αφού βρίσκεται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με 16 μόλις βαθμούς. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει για τη νίκη διότι θα την βοηθήσει να ξεκινήσει την διαδικασία των πλέι οφ με καλύτερη ψυχολογία.

Με νίκη γοήτρου θέλει για να κλείσει την εφετινή χρονιά ο ΟΦΗ, που υποδέχεται στο «Γεντί Κουλέ» τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης μετρά συνολικά έξι απουσίες.

Στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακό και στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν Μήτρογλου και Τάτος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την άλλη άφησε εκτός αποστολής τους Χολέμπας και Τζιμπούρ προκειμένου να προφυλαχθούν.

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης