Ασταμάτηση είναι η Ρικάκο Ικέε, η οποία αφού νίκησε την λευχαιμία, επέστρεψε στις πισίνες και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Η 20χρονη πρωταθλήτρια της κολύμβησης από την Ιαπωνία, ολοκλήρωσε εντυπωσιακά την συμμετοχή της στα ιαπωνικά trials πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς επικράτησε σε τέσσερα αγωνίσματα.

Μετά την νίκη της στα 100μ. πεταλούδα και στα 100μ. ελεύθερο, η Ικέε πρώτευσε, τόσο στα 50μ ελεύθερο, όσο και στα 50μ πεταλούδα. Μάλιστα, η νεαρή πρωταθλήτρια, έχασε για λίγο την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση, που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι (23/7-8/8) στην πατρίδα της, καθώς στα 50μ ελεύθερο τερμάτισε σε 24 δεύτερα και 84 εκατοστά, χωρίς να πιάσει το όριο πρόκρισης που ήταν 24:46.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, η Ικέε έχει εξασφαλίσει μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα για τα 4Χ100μ. ελεύθερο και τα 4Χ100μ. μικτή ομαδική. Το αν θα δηλωθεί τελικά και στα ατομικά, εξαρτάται από την στάση και την… ευελιξία της ομοσπονδίας της, καθώς τόσο στα 100μ. ελεύθερο όσο και στα 100μ. πεταλούδα έχει πιάσει το υψηλό όριο της FINA και έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης