Το προανήγγειλε χθες και το έκανε πράξη χωρίς καθυστέρηση! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του sport-fm.gr, η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο επιστολή σε FIFA και UEFA, με την οποία ενημερώνει «με το νι και με το σίγμα» τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές για την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να μεταφέρει –με νομοθετική ρύθμιση- τις εκλογές της ομοσπονδίας για το προσεχές φθινόπωρο, αντί του Ιουλίου όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ειδικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΠΟ στην επιστολή της, επικαλείται τις δύο συναντήσεις, στις 12 Δεκεμβρίου στη Νιόν και στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, όπου μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των FIFA-UEFA, συμφωνήθηκε να γίνουν οι εκλογές τον προσεχή Ιούλιο, δηλαδή με τη λήξη της διεθνούς εποπτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναφέρεται, μάλιστα, σε ξεκάθαρη δέσμευση του Λευτέρη Αυγενάκη να γίνουν οι εκλογές τον Ιούλιο και στην αλλαγή της στάσης του.

Επικαλείται επίσης την χθεσινοβραδινή διαρροή του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία οι FIFA και UEFA είναι ενήμερες για την μετάθεση των εκλογών για το φθινόπωρο. Ταυτόχρονα ρωτάει αν αυτό αληθεύει και αν οι διεθνείς αρχές έχουν όντως δώσει την συγκατάθεσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επιστολή της η ΕΠΟ, κάνει λόγο για «απόλυτη παραβίαση-αθέτηση των συμφωνηθέντων» («absolute breach of everything agreed») και ζητάει:

Την άμεση παρέμβαση της FIFA και της UEFA προκειμένου να αποφευχθεί η παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, να φροντίσουν οι διεθνείς συνομοσπονδίες ώστε οι προ μηνών συμφωνίες να γίνουν απόλυτα σεβαστές και τέλος, να διενεργηθούν οι εκλογές κανονικά τον προσεχή Ιούλιο.

Πηγή: sport-fm.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης