Διαβάζουμε πολλάκις και ακούμε ακόμη συχνότερα πολλές διαφημίσεις για το υπεύθυνο παιχνίδι. Όλες οι νόμιμες στοιχηματικές ενημερώνουν σχετικά και μέσα από την ιστοσελίδα τους τα όρια που πρέπει να βάζει ο παίκτης. Mια συγκεκριμένη στοιχηματική, που τα τελευταία χρόνια με τις διαφημιστικές της καμπάνιες έχει κάνει “σημαία” τον υπεύθυνο στοιχηματισμό και την ενημέρωση του κοινού, είναι η Bwin.

Οδηγίες για το γεγονός ότι το παιχνίδι πρέπει να είναι διασκέδαση πρωτίστως και ύστερα επιδίωξη κέρδους. Κι άλλες σχετικές οδηγίες και προτροπές, τις οποίες πολλοί βαριούνται να τις διαβάσουν. Κι όλα αυτά για να μένει ο παίκτης προστατευμένος και μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο, ώστε να αποφεύγεται ο κίνδυνος του εθισμού. Αν διαβάσετε τις γραμμές που ακολουθούν σε αυτό το άρθρο, τότε είμαστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναπεράσετε στα ψιλά το συγκεκριμένο θέμα και θα είστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση όσον αφορά το ενδεχόμενο του εθισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας γιατρός για τον γιατρό

Το έχουμε ακούσει κι αυτό σαν φράση σε παλιές ελληνικές κωμωδίες.Κι όμως ισχύει κι εδώ και δεν είναι καθόλου αστείο ή κωμικό, καθώς ο γιατρός στον οποίο θα αναφερθούμε ήθελε ο ίδιος γιατρό. Κι ο λόγος ήταν ο εθισμός του στον τζόγο. Ο λόγος για τον Dr Dr Rumi Chhapia, 45 ετών, ανώτερο γενικό ιατρό.

Ο Dr Rumi Chhapia έκλεψε τα χρήματα από μια εταιρεία που επέβλεπε μια ομάδα ιατρείων GP στο Πόρτσμουθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρήματα ελήφθησαν από την Portsmouth Primary Care Alliance Limited (PPCA), μια συλλογή ιατρείων στην πόλη Hampshire και γύρω από αυτήν, η οποία ιδρύθηκε από τον Dr Chhapia, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Σύμφωνα με αναφορές, έκλεψε τα χρήματα με 65 μεταφορές σε διάστημα 41 ημερών το 2020.

Τι ακούστηκε στο δικαστήριο

Το Portsmouth Crown Court άκουσε ότι έπαιξε στοίχημα συνολικά 2,5 εκατομμύρια λίρες, εκ των οποίων ανέκτησε μόλις τα 1,2 εκατομμύρια λίρες από το παιχνίδι του. Έχασε δηλαδή λίγο παραπάνω από τα μισά που τζόγαρε.

Η αρχή του κακού

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους= ο Mark Stubbings, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά της PPCA, αρρώστησε, και ο Chhapia προσφέρθηκε εθελοντικά να είναι διευθυντής και να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της.

Όμως ο Stubbings κράτησε μια «σύντομη παρακολούθηση» και σήμανε συναγερμός όταν είδε ότι ο λογαριασμός του 1 εκατομμυρίου λιρών μειώθηκε κατά 600.000 λίρες, όπως είπε ο εισαγγελέας Matthew Lawson.

Ο Chhapia ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα κυβερνοεγκλήματος και συνέχισε να υπεξαιρεί χρήματα.

Η υπόσχεση που δεν κράτησε

Ο γιατρός υποσχέθηκε ότι δεν θα μεταφερθούν άλλα χρήματα της PPCA, αλλά συνέχισε να το κάνει και από τις 20 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους υπεξαίρεσε 1.133.704,50 λίρες.

Πληρώνουν τη ζημιά και οι μπουκ

Από τα 1,13 εκατομμύρια λίρες που υπεξαίρεσε, πλήρωσε 238.000 λίρες και οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών θα επιστρέψουν 904.000 λίρες.

Καταπέλτης ο δικαστής

Όλα τα χρήματα που βγάζει η PPCA διατίθενται για την ανάπτυξη των 16 ιατρείων GP.

«Καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη που σας δόθηκε και πήρατε 1,1 εκατομμύριο λίρες από την PPCA, χρήματα που θα έπρεπε να ήταν για να αναπτύξουν τις υπηρεσίες τους οι ιατροί και τα ιατρεία ως εγκαταστάσεις. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κατάργηση των ευθυνών σας ως γιατρού», ανέφερε ο δικαστής Keith Cutler.

Συνέχισε: «Το καθήκον σας ως γενικός ιατρός θα έπρεπε να ήταν να παρέχετε την καλύτερη φροντίδα στους ασθενείς σας, αυτό θα έπρεπε να ήταν το αποκορύφωμα της φροντίδας σας, αλλά ήσασταν ανέντιμος. Παρασυρθήκατε από τον εθισμό σας στον τζόγο. Το τελευταίο πράγμα που θέλει να κάνει ένας δικαστής είναι να στείλει στη φυλακή έναν άνθρωπο όπως εσείς, έναν γιατρό με τέτοιες δεξιότητες και ικανότητες».

Οι συνέπειες της πράξης

Ο Matthew Lawson, ασκώντας δίωξη, είπε στο δικαστήριο ότι η Chhapia έκλεψε συνολικά 1.133.704,50 λίρες.

Ο Lawson είπε: «Έκανε πλήρη ομολογία ότι πήρε τα χρήματα από την PPCA. Είχε αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα και προσπάθησε να επιδιορθώσει τα οικονομικά του μέσω του διαδικτυακού τζόγου, αλλά έχασε περισσότερα».

Μια δήλωση της PPCA που διαβάστηκε στο δικαστήριο ανέφερε ότι το προσωπικό χρειαζόταν συμβουλευτική και οι άνθρωποι του Πόρτσμουθ «έχασαν ένα κομμάτι των χρημάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για να ωφελήσουν τη φροντίδα τους».

Σύμφωνα με τον Lawson, οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών οδήγησαν στην επιστροφή των υπόλοιπων 900.004 λιρών από τα κλεμμένα χρήματα.

Αυτό σημαίνει ότι στην PPCA θα πρέπει να επιστραφούν όλα τα κεφάλαια που πήρε οChhapia, ο οποίος είχε προηγούμενη καταδίκη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Έξι εβδομάδες τρέλας

Υπερασπιζόμενος τον Chhapia, ο Stan Reiz, είπε ότι ήταν έξι εβδομάδες τρέλας.

Ο Reiz πρόσθεσε ότι ο Chhapia είχε προσεγγίσει ο ίδιος τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και κανόνισε να επιστρέψουν τα χρήματα λέγοντας ότι ήταν προϊόντα εγκλήματος.

«Ο δρ Chhapia, ο οποίος έχει κολλήσει δύο φορές Covid, συνέχισε να εργάζεται μετά τη σύλληψή του. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας, εργαζόταν σε ένα νοσοκομείο στο Isle of Wight και η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε από ορισμένους συναδέλφους του εξαιρετική».

Ο Chhapia είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός ανθρώπου που έχασε τελειώς τον έλεγχο όταν ο τζόγος από μορφή ψυχαγωγίας έγινε αφόρητα εθιστικός και καταστροφικός για τον ίδιο και τους γύρω του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης