Oλοκληρώθηκαν την Τρίτη οι διήμερες επαφές του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη με την UEFA στην Ελβετία, όπως και η επικοινωνία με τη FIFA,για τη σύναψη συμφωνητικού, που θα αφορά στην παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Στις συναντήσεις αυτές διαπιστώθηκε μια βασική συναντίληψη για τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η UEFA συμφώνησε να παρέχει τεχνική βοήθεια, ενώ από την ελληνική πλευρά υπήρξε πλήρης πολιτική δέσμευση ότι οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν στο ακέραιο, και πως σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων που θα υιοθετηθούν, θα γίνεται αποβολή ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στον οποίο μεταφέρθηκε η προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού για να έρθει στην Ελλάδα, στο πλαίσιο συμφωνητικού για την παροχή τεχνικής βοήθειας για την επανεκκίνηση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με τον ισχυρό άνδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να την αποδέχεται.

Εγκαταλείπεται το σχέδιο για τοποθέτηση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να προχωράει το σχέδιο για τοποθέτηση Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ΕΠΟ.

Αντίθετα έχει τεθεί επί τάπητος η πρόταση για τη δημιουργία μιας Ειδικής Μνημονιακής Επιτροπής. Αυτή ενδέχεται να είναι πενταμελής και θα αποτελείται από τεχνοκράτες του ποδοσφαίρου και έναν παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος θα είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής είναι αρκετά πιθανό θα προέρχεται από τη «χρυσή» ομάδα του Euro 2004.

Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι έχει χάσει πολλούς πόντους και το ενδεχόμενο εμπλοκής του Ντέμη Νικολαΐδη στο σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα ο παλαίμαχος άσος είχε επαφές με κυβερνητικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέτσας: «Μπορεί να υπάρξουν και αποβολές ομάδων από την Ευρώπη»

Eν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha επιβεβαίωσε πως FIFA και UEFA θα βρεθούν στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ν’ αποβληθούν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ελληνικές ομάδες, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο κ. Γεραπετρίτης είχε ένα εποικοδομητικό διήμερο με ανώτατα στελέχη της FIFA και της UEFA. Έχουμε δύο ξεκάθαρα αποτελέσματα: την επίσκεψη του προέδρου της UEFA τις επόμενες μέρες, καθώς και την επίσκεψη του κ. Ινφαντίνο το προσεχές διάστημα.

Υπάρχει μια συναντίληψη ότι μπορούμε μαζί να δούμε τα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος. Αξιολογούμε ως θετικό ότι μαζί θα δούμε το θέμα. Εμείς θ’ ακολουθήσουμε πιστά τις συμβουλές που θα υπάρξουν από αυτή τη διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια αυστηρή εφαρμογή αυτών των συστάσεων. 

Κι όταν λέω αυστηρή, εννοούμε πως μπορεί να φτάνει και μέχρι την αποβολή των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δεν εφαρμοστούν οι συστάσεις της FIFA και της UEFA». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης