Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes» η πλουσιότερη ομάδα του πλανήτη, όπως και στη γενική κατάταξη των συλλόγων όλων των αθλημάτων.

Η αξία της κοστολογείται στα 2.24 δισ. δολάρια (1.4 δισ. λίρες), περίπου 385 εκατομμύρια περισσότερα από την ομάδα μπέιζμπολ Νιου Γιορκ Γιάνκις και την ομάδα του ράγκμπι Ντάλας Κάουμποις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέταρτη στην ποδοσφαιρική λίστα είναι η Άρσεναλ, με αξία 800 εκατ. λίρες, ενώ πίσω από τους «κόκκινους διαβόλους» ακολουθούν η Ρεάλ Μαδρίτης με 1.17 εκατ. λίρες και η Μπαρτσελόνα με 816 εκατ. λίρες, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Μπάγερν Μονάχου με 766 εκατ. λίρες.

Η μεγάλη δημοτικότητα της Γιουνάιτεντ παγκοσμίως, θεωρείται από το περιοδικό ως η κυριότερη αιτία που την διατηρεί στην κορυφή, αν και οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα έχουν μεγαλύτερα έσοδα από τους Αγγλους, μετά τις επιτυχημένες διαπραγματεύσεις που είχαν για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Αυτή την χρονιά η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέτυχε να προκριθεί στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κι αναμένεται αυτό να επιδράσει αρνητικά στην επόμενη καταμέτρηση που θα γίνει, τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν ήδη φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης