Το κίνητρο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που είχε ο Γερμανός Κριστόφ Λάμπερτ αποδείχθηκε πανίσχυρο και ταυτόχρονα μοιραίο για τον Ηλία Ηλιάδη.

Ο μέχρι και πριν από λίγες ώρες κάτοχος του τίτλου στην κατηγορία των -90 κιλών, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του α` προκριματικού γκρουπ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας, όπου αποκλείστηκε από τον Γερμανό τζουντόκα καταλαμβάνοντας τελικά την ένατη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (2010, 2011) στον β` προκριματικό γύρο επικράτησε με Waza-ari του Αυστριακού Μαξ Σιρνχόφερ, όμως μια άτυχη στιγμή απέναντι στον Λάμπερτ του στοίχισε την πρόκριση στην οκτάδα.

Ο Ηλιάδης, βρέθηκε «αγκαλιά» με τη νίκη όταν κέρδισε Yuko και Waza-ari, όμως 41 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου έδειξε σημάδια χαλάρωσης με αποτέλεσμα να δεχθεί το Ippon από τον Γερμανό αντίπαλό του.

Ο Λάμπερτ έχει προκριθεί ήδη στα ημιτελικά που θα γίνουν αργότερα σήμερα και εφόσον καταφέρει να φτάσει στον τελικό, τότε έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της βρετανικής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανεξαρτήτου πάντως αποτελέσματος, ο Ηλίας Ηλιάδης χάρη στην πρώτη θέση που διατηρεί στην παγκόσμια κατάταξη των -90 κιλών, θα έχει πλεονέκτημα στην κλήρωση του Ολυμπιακού τουρνουά, εκεί όπου θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2004 όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (σ.σ. τότε στα -81 κιλά).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης