Με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά με αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου και πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός από την UEFA.

Οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν στη Νιόν της Ελβετίας από τους Δημήτρη Γόντικα, Βαγγέλη Πέτσο και Γιάννη Χειμάρα, οι οποίοι αισιοδοξούσαν πως θα τη… γλιτώσουν με μία απλή επίπληξη μέχρι τις 31 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις η UEFA, βλέποντας τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να μην της παρουσιάζουν κάτι χειροπιαστό, δεν χαρίστηκε στον Παναθηναϊκό, τιμωρώντας τον με ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ένα χρόνο, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
 
Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας  θα πρέπει να βρουν μέχρι τις 31 Μαρτίου τα 8 εκατ. ευρώ που οφείλουν, ώστε να μην ισχύσει η τιμωρία και να μπορέσει ο σύλλογος να συμμετάσχει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.
 
Σε περίπτωση που το «τριφύλλι» δεν καταφέρει να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους παίκτες μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα τιμωρηθεί με ένα χρόνο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» αν δεν καταφέρουν να ξοφλήσουν τις οφειλές τους, εκτός από τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, το πρόστιμο των 75.000 ευρώ που τους επεβλήθη θα διπλασιαστεί, ήτοι θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των 150.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης