Περίπου μία εβδομάδα, μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη του στο ΟΑΚΑ (2-0 τον Παναθηναϊκό), ο ΠΑΟΚ γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-2 σκορ από τον εξαιρετικό Αστέρα Τρίπολης, για την 24η αγωνιστική της Super League.

H ομάδα του Σάκη Τσιώλη, η οποία πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, μπήκε με άγριες διαθέσεις στην Τούμπα και προηγήθηκε με 3-0 (!) χάρη σε δύο γκολ του Περόνε (2′, 17′) κι ένα του Ναβάρο (10′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο «δικέφαλος» του Βορρά μείωσε το σκορ σε 3-2, χάρη σε τέρματα των Αθανασιάδη (31′) και Γεωργιάδη (54′) και θα μπορούσε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος, ωστόσο ο Λίνο αστόχησε σε πέναλτι (έστειλε την μπάλα άουτ) στις καθυστερήσεις.

Ο αγώνας

Πριν καλά-καλά προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 3-0…  Οι Αρκάδες κυριάρχησαν απόλυτα στην Τούμπα και πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό με δύο τέρματα του Περόνε στο 2΄ και 17΄, ενώ ενδιάμεσα, στο 10΄, ο Ναβάρο είχε κάνει το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Μπόλονι, παρά την «ψυχρολουσία», έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, με τους Μπαντή και Τσαμπούρη να αποκρούουν διαδοχικά σουτ των Σαλπιγγίδη και Νιμανί.

Κι ενώ στο 26΄ ο Χαλκιάς αποσόβησε το 0-4, που θα σήμαινε και το οριστικό τέλος του ματς, ήρθε η λάθος έξοδος του Μπαντή στο 31΄να δώσει την ευκαιρία στον Αθανασιάδη να μειώσει σε 3-1 και να ξαναδώσει ελπίδες στους Θεσσαλονικείς.

Με δοκάρι του Χουανίτο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι ελπίδες του ΠΑΟΚ, όμως, να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, με το εξαιρετικό γκολ του Γεωργιάδη στο 54΄ (η μπάλα βρήκε το δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα) (2-3).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πίεσε πάρα πολύ στη συνέχεια και είχε καλή στιγμή στο 71΄, με τον Μπαντή να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Λίνο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του «δικεφάλου» του Βορρά χάθηκε στις καθυστερήσεις του ματς, όταν ο Σαλπιγγίδης έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Πιπίνη κι ο διαιτητής, Κομίνης, υπέδειξε το σημείο του πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Λίνο, ο οποίος ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας έτσι μοναδική ευκαιρία να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΠΑΟΚ.


Κίτρινες:
Λαζάρ (51′, ΠΑΟΚ), Τσιρίλο (57′, ΠΑΟΚ)-Μάρτινς (36′, Αστέρας Τρίπολης), Ράγιος (64′, Αστέρας Τρίπολης), Πιπίνης (92′, Αστερας Τρίπολης)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83′ Τσουκαλάς), Τσιρίλο, Μπαλάφας, Λίνο, Λαζάρ (75′ Παπάζογλου), Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Νιμανί (46′ Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Φορμίκα (66′ Μπρέσκα), Χουανίτο, Ράγιος, Μάρτινς (53′ Άλβαρες), Ναβάρο (72′ Χούλι), Περόνε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης