Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα αστέρια που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι η Δώρα Γκουντούρα, και μάλιστα σε ένα άθλημα, όπως θα λέγαμε, από τα όχι και τόσο παραδοσιακά της χώρας μας!

Η νεαρή αθλήτρια φιλοδοξεί να γνωρίσει στους Έλληνες -αν δεν το έχει κάνει ήδη- την ξιφασκία, το ευγενές αυτό σπορ, με το να γίνει η πρώτη αθλήτρια με τα γαλανόλευκα που θα μας χαρίσει ένα μετάλλιο! Και γιατί όχι, αφού στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ανέβηκε στο βάθρο, και σε συνδυασμό με άλλες της επιτυχίες, έλαβε την ύψιστη διάκριση στα 24 της χρόνια να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθλήτρια και πρωταθλήτρια της ΑΕΚ από την εφηβική της ηλικία, η Δώρα σε συνέντευξή της στο zougla.gr εξηγεί τι ήταν αυτό που την κέρδισε στην ξιφασκία, πώς κατάφερε να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο, καθώς και ορισμένα από τα «μυστικά» αυτής της πανάρχαιας τέχνης…

Η Δώρα αγωνίζεται πια σχεδόν 10 χρόνια με τα κιτρινόμαυρα και τα γαλανόλευκα, έχοντας χαρίσει ήδη μεγάλες διακρίσεις στις ομάδες της, με την πρόκληση ενός ολυμπιακού μεταλλίου να αποτελεί όνειρο ζωής. Για ένα σπορ, άλλωστε, στο οποίο οι επιτυχίες για την Ελλάδα περιορίζονται στην 5η θέση στους Ολυμπιακούς του 2012 από τη Βάσω Βουγιούκα, και πέραν αυτού, οι υψηλές διακρίσεις μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Με σκληρή, καθημερινή προπόνηση, και υποχρεωτική διατήρηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας σε υψηλά επίπεδα (η ξιφασκία είναι κατ’ εξοχήν πνευματικό σπορ), το μόνιμα χαμογελαστό κορίτσι με καταγωγή από την Κρήτη και τη Λάρισα, έχει δει ήδη τους κόπους της να αποδίδουν καρπούς, και πλέον προετοιμάζεται για τους αγώνες τις ζωής της…

Δείτε τη συνέντευξη της Δώρας Γκουντούρα στο zougla.gr:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης