Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο περιέγραψε ο Δημήτρης Δημητρέλος πως ακριβώς έχει η κατάσταση στην ΠΑΕ ΑΕΚ, λίγα λεπτά πριν βάλει την υπογραφή του στο απολογητικό υπόμνημα των «κιτρινόμαυρων» προς την UEFA.

«Έχω νέφτι και τρέχω» ανέφερε μεταξύ άλλων, με νόημα ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 αποκαλύπτοντας ότι στη γραφή του υπομνήματος ήταν μόνος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σχεδόν οριακά» επισήμανε, τονίζοντας πως την τελευταία στιγμή προέκυψε και οφειλή προς τον Νταντόμο ύψους 75.000 ευρώ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το υπόμνημα προς της UEFA: «Έχω λίγο νέφτι και τρέχω. Τώρα στέλνεται και είμαστε σχεδόν οριακά. Δυστυχώς οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο για νέα στοιχεία που πρέπει να τα συμπεριλάβουμε όπως η οφειλή στον Νταντόμο που έφτασε σήμερα στα γραφεία. Ο παίκτης έχει βάλει ρήτρα αν δεν πληρωνόταν τα χρήματα μέχρι τις 30/11 έχει δικαίωμα να ζητήσει ένα ποσό 75.000 ευρώ επιπλέον. Αν πάω στην UEFA με ανειλικρινή στοιχεία έστω και 5.000 ευρώ να έχουν εκ παραδρομής “φύγει” θα θεωρήσουν ανειλικρινείς τις δηλώσεις μας».

Για το αν υπάρχει δέσμευση για αποπληρωμή των οφειλών σε τακτές ημερομηνίες:
«Εμείς είπαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα σε τακτά χρονικά διαστήματα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 5,5 εκατ. προς τους παίκτες να τις ξοφλήσουμε. Είναι δόσεις μέχρι τον Ιούλιο και Αύγουστο για να είμαι πιο κοντά στην πραγματικότητα».

Για τα 5,5 εκατ. και από πού θα τα εισπράξει η ΑΕΚ: «Δεν έχω ενημέρωση για τα χρήματα που προτίθενται να βάλουν οι τέως και νυν μέτοχοι και για την δανειοδότηση που έχει πει ο κ. Νικολαΐδης. Εγώ θα έπρεπε για να είμαι εντάξει στο υπόμνημά μου να βάλω 5 εκατ. ευρώ και να θεωρήσω ότι τα έχουμε και υπάρχουν, από αυτά που θα βάλουν οι μέτοχοι. Αν δεν το κάνω αυτό δεν θα γινόταν δεκτό το υπόμνημα και θα είχαμε τιμωρία. Πήρα την πρωτοβουλία από μόνος μου για να κάνω αυτές τις ασκήσεις επί χάρτου, να καταθέσω το υπόμνημα και στη συνέχεια να έρθω σε συνεννόηση με αυτούς στους οποίους οφείλουμε, να συμφωνήσουν με αυτά που θα στείλω στις 23 του μήνα και μέχρι τέλος Μάρτη να υπάρξει αυτό το χρονικό περιθώριο. Αν δεν μπουν θα φανώ αφερέγγυος εγώ και η ΑΕΚ για άλλη μια φορά».

Για το αν υπάρχουν εγγυήσεις για τα 5,5 εκατ. ευρώ:
«Μέχρι τις 23 του μήνα θα πρέπει να προσκομίσω στην UEFA τα συμφωνητικά υπογεγραμμένα. Μπορεί να μη μας πιστέψουν και να μας τιμωρήσουν με ένα χρόνο αποκλεισμό ή να μας δώσουν αναστολή και να είμαστε υπό επιτήρηση από την UEFA ότι πράγματι εκπληρώνουμε αυτά που λέμε».

Για το ενδεχόμενο να μην μπουν τα χρήματα στην ΑΕΚ μέχρι την άλλη Πέμπτη:
«Έχω γράψει από μόνος μου στο υπόμνημα ότι τα χρήματα αυτά θα συγκεντρωθούν από τις 7 ως τις 20 Μαρτίου από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που πρόκειται να γίνει. Γι’ αυτό λέω μη με κρίνετε τώρα αλλά στις 31 Μαρτίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη σπουδαιότητα της συμφωνίας με τη Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο: «Θα το λάβουν υπόψη τους στην UEFA αλλά δεν θα παίξει σημαντικό ρόλο κατά την άποψή μου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές και τρόπο εξόφλησής τους. Εκεί που θα παίξει ρόλο είναι στις 31 Μαρτίου που θα κριθεί αν η εταιρεία είναι βιώσιμη».

Για το αν έχει επαφές με τους μετόχους: «Έχουμε μιλήσει. Δεν έχω και πολλή παρέα είναι η αλήθεια. Δεν έχει σημασία αυτό. Το θέμα είναι ότι η ανακοίνωση του κ. Παππά με ανησυχεί λίγο. Χωρίς να έχω μιλήσει μαζί του ελπίζω να μην περιοριστεί μόνο στην προσπάθεια για το δάνειο. Με ανησυχεί η αρχή και το τέλος της ανακοίνωσής του. Έχει ένα, δυο στοιχεία μέσα που μου δείχνουν την απογοήτευσή του με βάση και την προηγούμενη δήλωσή του ότι δεν υπήρξε τόσο μεγάλη δραστηριοποίησή και των υπολοίπων. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχω δίκιο».

Για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΟΦΗ: «Νομίζω ότι θα έχουμε μεγάλη δυσκολία. Δεν το έχουμε τακτοποιήσει μέχρι τώρα γιατί χρειαζόμαστε φορολογική ενημερότητα που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Υπάρχει ένα ποσό εκπρόθεσμο γύρω στα 150.000 ευρώ. Στο ματς με τον Πανιώνιο πληρώσαμε 50.000 ευρώ, ενώ έπρεπε παραπάνω και από τα 100.000 ευρώ πληρώσαμε μόνο τα 50.000 ευρώ».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης