Ο Παντελής Καφές κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας συνεχίζεται η δίκη των «28» προσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατηγορούνται για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων και το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής ανέφερε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα στα αποδυτήρια του Καραϊσκάκης, στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια το 2013, και ζήτησε να γίνει αλλαγή λόγω ενοχλήσεων, και όχι μετά την καταγγελλόμενη προτροπή του Γιώργου Λαναρή για ήττα με 3-0, προκαλώντας την «αντίδραση» του εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, στη δίκη της «Συμμορίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας έδρας Χ. Λακαφώσης ζήτησε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διεθνή μέσου μαζί με τους Καλαϊτζίδη και Γεωργέα, με την οποία συμφώνησε το προεδρείο.

Είχε προηγηθεί και η κατάθεση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, που υποστήριξε ότι δεν του έγινε αναφορά για τραυματισμό, αλλά και του Γεωργέα, που υποστήριξε ότι ο Καφές είχε καταλάβει τι έγινε στα αποδυτήρια. 

«Λέτε δύο διαφορετικά πράγματα που είναι πολύ διαφορετικά» σχολίασε η πρόεδρος. «Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο, μην κοροϊδευόμαστε. Εδώ τα πράγματα είναι μετρημένα» πρόσθεσε ο εισαγγελέας έδρας Χ. Λακαφώσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλαϊτζίδης: «Ήρθαν μαζί ταυτόχρονα. Περιγράφω γεγονότα 100%, μου το είπαν ταυτόχρονα. Ο Γεωργέας μού είπε να τον βγάλω γιατί θα πάρει κόκκινη και ο Καφές “δεν παίζω σε τέτοιο αγώνα”. Το αν ο ένας ήρθε με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά από τον άλλο… Η συζήτηση έγινε με τους τρεις μας, αν υπήρχε θέμα τραυματισμού θα μου το έλεγε ο φυσιοθεραπευτής. Είναι κανόνας αυτό. Δεν έγινε καμία αναφορά σε τραυματισμό, ούτε από την πλευρά του Καφέ, θα ερχόταν και ο φυσιοθεραπευτής. Τον Παντελή τον άφησα επειδή κυλούσε ο αγώνας. Στο 50’ μάλιστα, ο Καφές σε μια φάση κάλυψε τον τερματοφύλακα και αν δεν ήταν θα δεχόμασταν γκολ».

Γεωργέας: «Εγώ είπα ότι πήγα πιο μπροστά. Μόνος μου πήγα».

Καφές: «Είπα ότι είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού, όχι σοβαρό».

Πρόεδρος: «Λέτε δύο διαφορετικά πράγματα που είναι πολύ διαφορετικά».

Καλαϊτζίδης: «Το γεγονός ότι βγήκε στο 67΄επιβεβαιώνει αυτό που λέω. Λέω ότι 100% ότι δεν ήταν τραυματίας».

Καφές: «Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό, να έχει κάποιος ενοχλήσεις και να συνεχίζει; Επιμένω ότι ζήτησα αλλαγή για τραυματισμό. Στο σημείο που βγήκα έκανα μια ενέργεια και ένιωσα ακόμη μια ενόχληση».

Πρόεδρος: «Γιατί δεν σας έβγαλε εσάς πρώτα».

Καφές: «Θα προσπαθούσα λίγο ακόμα».

Εισαγγελέας: «Σας είπαν, κύριε Καλαϊτζίδη, ότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κάτι τέτοιο; Μπορείτε να προσδιορίσετε τι σημαίνει “δεν μπορώ να συμμετάσχω σε κάτι τέτοιο;”».

Καλαϊτζίδης: «Σημαίνει, σε μια αλλοίωση αποτελέσματος, σε ένα προφασισμένο αποτέλεσμα…».

Καφές: «Εγώ είπα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί είχα ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού».

Γεωργέας: «Εγώ δεν άκουσα αυτή τη συζήτηση».

Εισαγγελέας: «Ή το ένα συμβαίνει ή το άλλο, μην κοροϊδευόμαστε. Εδώ τα πράγματα είναι μετρημένα. Ο Γεωργέας σάς λέει ότι γνωρίζατε ότι είχατε καταλάβει τι έγινε. Κύριε Γεωργέα, αυτό δεν είπατε;».

Γεωργέας: «Ναι, αφού ήταν στα αποδυτήρια».

Καφές: «Ήμουν μέσα στο μασάζ. Δεν το αντιλήφθηκα τι έγινε».

Ο Νίκος Γεωργέας σε άλλο σημείο της εξέτασης είπε πως: «Δεν άκουσα τον Καφέ να λέει στον προπονητή ότι έχει ενοχλήσεις».

Καφές: «Δεν ξέρω τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα, τα έμαθα όλα από τον ανακριτή».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του Παντελή Καφέ, ο οποίος, όπως και στην κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη, δήλωσε ότι στο ημίχρονο ήταν στον χώρο του μασάζ και δεν αντιλήφθηκε την «επίσκεψη» του Γιώργου Λαναρή, σημειώνοντας ότι έμαθε τα περί ήττας με 3-0 από τον ανακριτή το 2015.

Η κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων:

Μπήκαμε στα αποδυτήρια, ήρθε ο προπονητής κι εγώ, επειδή είχα μια ενόχληση, ήμουν στον χώρο του μασάζ, τα αποδυτήρια είναι μεγάλος χώρος. Οπτική επαφή δεν μπορούσα να έχω.

Δεν μου είπε κάποιος τίποτα, πηγαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, είπα στον προπονητή ότι δεν αισθάνομαι καλά και να με αλλάξει. Δεν θυμάμαι να πήγαμε μαζί με τον Γεωργέα στον προπονητή. Δεν άκουσα τίποτα.

Δεν θυμάμαι να έγινε κάποια συζήτηση, ότι αργήσαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω για ποιον λόγο έγινε αλλαγή ο Γεωργέας. Εγώ βγήκα στο 67’.

Δεν αντιλήφθηκα κάτι στην συμπεριφορά των συμπαικτών μου, ήταν πολύ καλή παρουσία. Δεν είδα διαφορά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, δεν αντιλήφθηκα κάτι. Δεν θυμάμαι ποιος παίκτης με αντικατέστησε. Δεν πήγα στον πάγκο, πήγα στα αποδυτήρια να κάνω ντους. Μετά τον αγώνα παρέμεινα στην Αθήνα. Τους έδωσα συγχαρητήρια για την προσπάθεια, συνηθίζεται. Παρέμεινα στην Αθήνα οπότε στη Βέροια είναι πολύ πιθανό να επέστρεψα τη μεθεπόμενη.

Τα άκουσα όλα αυτά για τον Λαναρή, το καλοκαίρι του 2015, όταν με κάλεσε ο ανακριτής.

Δεν διαψεύδω τίποτα, ούτε μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι. Λέω την άποψη μου. Ούτε λέω ότι κάποιος λέει ψέματα.

Έχω δει στιγμιότυπα από το παιχνίδι αλλά όχι όλο τον αγώνα. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια ενέργεια από συμπαίκτη μου, κόντρα στην απόδοσή του. Στο γκολ, στο πέναλτι, είναι καθαρά λάθος του διαιτητή. Δεν υπάρχει επαφή.

Εισαγγελέας: «Οι σχέσεις σας με Καλαϊτζίδη και Γεωργέα τότε ποια ήταν;»

Καφές: «Με τον Γεωργέα υπήρχε αλληλοεκτίμηση, τον ήξερα χρόνια, σεβασμός και εμπιστοσύνη. Τον Καλαϊτζίδη τον γνώρισα τότε και συνεργαστήκαμε, υπήρχε αλληλοεμπιστοσύνη. Οι σχέσεις μου με τον Γεωργέα και τώρα είναι καλές. Με τον Καλαϊτζίδη δεν έχω επαφές, μπορεί να τον πετύχω βέβαια γιατί είμαστε στην ίδια πόλη».

Εισαγγελέας: «Απ’ όσα έχουν καταθέσει, όχι απλώς καταλάβατε τι έγινε στο ημίχρονο, το παρακαταλάβατε. Κάποιος από τους δύο σας δεν λέει τα πραγματικά περιστατικά. Πήγατε μαζί με τον Γεωργέα εκνευρισμένοι;».

Καφές: «Πήγα για συγκεκριμένο λόγο. Όχι, δεν ήμουν εκνευρισμένος».

Εισαγγελέας: «Άρα αυτό που λέει ο Καλαϊτζίδης, ότι ήσασταν εκνευρισμένος, είναι ακριβές;».

Καφές: «Σας απάντησα το τι έχει να κάνει με μένα. Είχα πρόβλημα τραυματισμού, δεν ήμουν εκνευρισμένος. Όταν, όμως, ο Γεωργέας είναι εκνευρισμένος και πάει και λέει “κάνε με αλλαγή” και λέω κι εγώ “κάνε με αλλαγή” μπορεί ο κ. Καλαϊτζίδης να κατάλαβε λάθος για μένα».

Εισαγγελέας: «Λένε ψέματα;».

Καφές: «Δεν λέω αυτό το πράγμα».

Εισαγγελέας: «Δεν σας είπε τίποτα ο Γεωργέας δηλαδή και ζητήσατε αλλαγή λόγω τραυματισμού;».

Καφές: «Σωστά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης