Αρκετά και ενδιαφέροντα θέματα περιελάμβανε η εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη «Δίκη στο Open» τη Δευτέρα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να είναι ένας εκ των προσκεκλημένων στο στούντιο.

Η εκπομπή περιελάμβανε τρεις αποκαλύψεις, ενώ στη διάρκειά της συζητήθηκαν ακόμη το πολυαναμενόμενο ραντεβού των «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, καθώς και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του zougla.gr, αναφορικά με τη συνάντηση του επικεφαλής της UEFA για τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, Ζόραν Λάκοβιτς με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη Λιόν, όπου είχαν μεταβεί για τον τελικό του Europa League του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Κοντονή

Η πρώτη αποκάλυψη της εκπομπής είχε να κάνει με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για όσα δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρθηκε στη «Δίκη στο Open», αυτή αφορά στα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού για την αλλαγή του νόμου περί δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα στην εκπομπή πριν από μία εβδομάδα.

Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή «Δίκη στο Open», η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βιργινία Σακελλαροπούλου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το τμήμα της συνέντευξης του κ. Κοντονή, όπου χαρακτήρισε «στίγμα για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που πέρασε μέσα σ’ένα βράδυ στη Βουλή και μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα».

Η κα Σακελλαροπούλου σχημάτισε δικογραφία και τη διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, προκειμένου να διερευνηθεί αν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, που στρέφονται κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και μελών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν συναλλαγή τους με επιχειρηματίες, οι οποίοι ευνοήθηκαν από τη νομοθετική μετατροπή της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

Ο κ. Κοντονής στη διάρκεια της συνέντευξής του δεν αρνήθηκε ότι η ευνοϊκότερη διάταξη ήταν φωτογραφική.

 

Πειθαρχική Δίωξη για τον Εισαγγελέα που αποκάλεσε «υπανθρώπους» του οπαδούς του ΠΑΟΚ

Η δεύτερη αποκάλυψη αφορά στην Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε στον τέως Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Γιώργο Νούλη, μετά την παλιότερη αποκάλυψη της εκπομπής για δημόσια συνομιλία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ρατσιστικές αναφορές.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη υπόθεση που οδήγησε στην απομάκρυνσή του τον Γιώργο Νούλη από τη θέση του αθλητικού Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης αφορά την προ τετραετίας ανάρτησή του στο facebook, όπου αποκαλούσε τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ «υπανθρώπους».

Εναντίον του, όπως αποκάλυψε η εκπομπή, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για αναξιοπρεπή συμπεριφορά,  η οποία θα κριθεί από το Πενταμελές Συμβούλιο Εφετών.

Όπως επισημάνθηκε στη «Δίκη στο Open» ο εισαγγελικός λειτουργός επρόκειτο να αξιολογηθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να κριθεί η προαγωγή του, ενώ το πιθανότερο είναι πως τη θέση του θα καταλάβει συνάδελφός του.

 

Στο εδώλιο ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης

Από εκεί και πέρα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στο OPEN» ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης, παραπέμπεται οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Το Συμβούλιο Εφετών, υπό την προεδρία του Βασίλη Κωστόπουλου, αποφάσισε να γίνει κατηγορία για υπεξαίρεση 54 εκατ. ευρώ τόσο εναντίον του κ. Λάσκαρη, όσο και κατά της συζύγου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζεύγος απέστειλε 112 εμβάσματα σε προσωπικούς του λογαριασμούς στην Ζυρίχη, ενώ έπρεπε με τα χρήματα αυτά να αγοράσει χρυσό για λογαριασμό Λετονού επιχειρηματία.

Η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα κατέληξε ότι τα 54 εκατ. ευρώ δόθηκαν ως εξής:

-800.000 ευρώ στην ΚΑΕ Άρης

-2.400.000 ευρώ για την διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης των κατηγορουμένων στην Κέα

-1.650.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου στη Μύκονο.

-1.400.000 ευρώ για αγορά ελικοπτέρου

-2.100.000 ευρώ για αγορά διαμερίσματος στο Μόντε Κάρλο

-1 εκατ. ελβετικά φράγκα για χορηγία στην ΚΑΕ Άρης

-10.800.000 ευρώ σε αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων των κατηγορουμένων

-7 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων των κατηγορουμένων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης