Στις κινήσεις που κάνει για να βγάλει την ΑΕΚ από το οικονομικό τέλμα αναφέρθηκε με γραπτή του δήλωση ο Ντέμης Νικολαΐδης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να μείνει αδρανής όταν η ομάδα είναι σε κίνδυνο».

Ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» παράλληλα, τόνισε ότι η ομάδα χρειάζεται 10 εκατ. ευρώ μέχρι το καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας ότι οι Νοτιάς και Παππάς δεν είναι διατεθειμένοι να συνεισφέρουν ούτε από 1 εκατ.

Αναλυτικά η δήλωση του Ντέμη Νικολαΐδη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τους τελευταίους μήνες οι συνεργάτες μου κι εγώ δουλεύουμε, προσπαθώντας να βρούμε μια αξιόπιστη λύση για την ομάδα μας, η οποία:

Α. Θα καλύπτει τις άμεσες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και

Β. Θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συλλόγου για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια έχοντας ως στόχο να ξαναμπεί σε τροχιά αντάξια της ιστορίας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό, ότι για λόγους που λίγο ως πολύ γίνονται αντιληπτοί, δεν θεωρώ τον εαυτό μου την ιδανική λύση για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ. Δεν μπορώ όμως να παραμείνω αδρανής όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε κίνδυνο.

Επεξεργαστήκαμε λοιπόν τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω επαληθεύσει με την ΠΑΕ, την εφορία Αττικής αλλά και με πιστωτές και προμηθευτές, έχουν ως εξής:

– Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η ΠΑΕ χρειάζεται σχεδόν 10 εκατ. ευρώ.

– Το σύνολο των υποχρεώσεων της ΠΑΕ μετά την 1/7/2012 είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα είναι δεδομένο ότι χρειάζεται λοιπόν συγκεκριμένο σχέδιο οικονομικής εξυγίανσης με τριετή χρονικό ορίζοντα και άμεση ανάκτηση της εμπορικής και αγωνιστικής της αξίας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άμεσης χρηματοδότησης του ελλείμματος 2011-2012, οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και αυτονόητες:

1. Κάλυψη του ελλείμματος από τους μεγαλομετόχους της ΠΑΕ.

2. Κάλυψη του ελλείμματος από άλλους πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ελλείψει ενδιαφέροντος από νέους επενδυτές για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες της εποχής, προσπάθησα να βρω μια δίκαιη -θεωρώ- λύση για τους ανθρώπους που έχουν βάλει μέχρι σήμερα αρκετά χρήματα στην ομάδα. Αρχικά τους πρότεινα να καταβάλουν 4 εκατ. ευρώ ώστε να ενεργοποιηθεί μία συμφωνία δανεισμού για επιπλέον 3 εκατ. ευρώ, την οποία είχα ήδη ολοκληρώσει.

Θεωρούσαμε ότι, αυτή η ρευστότητα των 7 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με ορισμένες άλλες κινήσεις, ίσως θα ήταν αρκετή. Το σχέδιο που είχαμε επεξεργαστεί ήταν ρεαλιστικό. Αυτό το συμπέρασμα προέκυπτε έπειτα από μια σειρά επαφών και συναντήσεων που είχα με τράπεζες, πιθανούς «μικροχρηματοδότες», μελλοντικούς χορηγούς και εμπορικούς συμμάχους. Χωρίς τα χρήματα των μετόχων κάθε άλλη συζήτηση για χρηματοδότηση (δανεισμός, εμπορικές συμφωνίες) δεν είχε νόημα.

Επανήλθα με νέα πρόταση και περισσότερο ρίσκο για τους δανειοδότες, ζητώντας από τον κ. Παππά και τον κ. Νοτιά να βάλουν από 1 εκατ. ευρώ έκαστος. Επιπλέον, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους για να αναλάβω τη διοίκηση και παράλληλα να επωμιστώ προσωπικά όλο τον κίνδυνο του σχεδίου αν και θεωρώ όπως προανέφερα ότι δεν αποτελώ την ιδανική λύση για την ομάδα μας.

Ξεκαθάρισα τόσο στον κ. Παππά όσο και στον κ. Νοτιά, ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβαζαν χρήματα και ότι αυτό θα φρόντιζα να το επικοινωνήσω στον κόσμο της ΑΕΚ.

Ζήτησα να έχω την απάντησή τους μέχρι σήμερα, με δεδομένο ότι είχα αποφασίσει να ενημερώσω τους φίλους της ΑΕΚ για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε. Ο κ. Παππάς μου απάντησε ότι έχει βάλει πολλά χρήματα στην ΑΕΚ και πως δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα, την απαραίτητη ρευστότητα, να βάλει κι άλλα. Ο κ. Νοτιάς δεν μου έχει απαντήσει.

Θεωρώ καθήκον μου να είμαι δίπλα στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όποτε η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ, την οποία όπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος θα προσπαθήσει να την αναβάλλει για τις 23/5, οι μεγαλομέτοχοι θα πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις.

Μέχρι τις 22/5 στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε εξωθεσμικά, σε συνεργασία πάντα με τη διοίκηση της ΠΑΕ, ώστε να μειωθούν οι υποχρεώσεις του συλλόγου. Παράλληλα, μέχρι τότε, δε θα σταματήσουμε την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Τάκης Κανελλόπουλος είναι ο μόνος που μέχρι στιγμής βοηθάει ουσιαστικά την όλη προσπάθεια. Ελπίδα μου είναι στο άμεσο μέλλον να συμπράξουν κι άλλοι ώστε να γίνει το καλύτερο για το μέλλον της ομάδας μας.

Είναι φυσικά αυτονόητο ότι η ΑΕΚ πρέπει να κρατήσει την ταυτότητα της. Δεν υπάρχει αύριο με διοίκηση Πρωτοδικείου ή με ΑΦΜ άλλης ΠΑΕ.

Με πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας της κατάστασης διαβεβαιώνω πως όποτε έχω να πω κάτι σημαντικό προς τον κόσμο της ΑΕΚ θα το μεταφέρω γραπτώς.

Ντέμης Νικολαΐδης».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης