Δύσκολο έργο θα έχει η Λιόν απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με τον προπονητή της, Ρεμί Γκαρντ.

Ο Γάλλος προπονητής τόνισε πως πρωταθλητές Κύπρου αξίζουν που βρίσκονται στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ επεσήμανε πως ξέρει τις δυσκολίες των ματς με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχει μία ερώτηση στο ποδόσφαιρο, όταν πρόκειται για πρόκριση, είτε μπορούμε είτε πρέπει να περάσουμε. Ποια από τις δύο ερωτήσεις ισχύει για το ματς με τον ΑΠΟΕΛ;
«Δεν βλέπω ευκολία σε οποιοδήποτε παιχνίδι, και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι σε αυτή τη φάση και πάντα το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο παίζουν και οι δύο ομάδες. Πρόβλημα είναι η αμυντική ισορροπία, σε σχέση με αύριο το παιχνίδι της Λιόν εξαρτάται πως παίζουμε χωρίς τη μπάλα, ή πως πρέπει να πάρουμε τη μπάλα».

Παίρνετε το ΑΠΟΕΛ στα σοβαρά. Αυτό πως θα το μεταφέρετε στους παίκτες;
«Ήδη αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Χάσαμε το Σάββατο, από την Καέν και το ΑΠΟΕΛ είναι μία ομάδα που πέρασε από πολύ δύσκολα εμπόδια… Δεν είναι εύκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλός μας έχει κάνει εξαιρετική πορεία και αξίζει να είναι εδώ, όπως κι εμείς.

Ξέρουμε τι μας περιμένει κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Δείτε ποιες ομάδες απέκλεισε. Έχουμε πλήρη αντίληψη της δυσκολίας του αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πολλή ποιότητα και οφείλουμε να το πάρουμε στα σοβαρά.  Οι ποδοσφαιριστές μου ξέρουν πως δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι και προετοιμαστήκαμε σωστά».

Θα σας επηρεάσει η ήττα από την Καέν το Σάββατο;

«Το παιχνίδι με την Καέν έδειξε ότι τίποτα δεν κερδίζεται έξω από το γήπεδο, αυτό που πάθαμε δεν γυρίζει πίσω, συγκεντρωνόμαστε πριν τον αγώνα να μπορέσουμε να δώσουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας».

Σας προβληματίζει η αμυντική λειτουργία της Λιόν στα τελευταία παιχνίδια;

«Η αμυντική ισορροπία είναι μία παράμετρος που αναπτύσσεται σε δύο άξονες. Η μία είναι πώς κερδίζεις τη μπάλα, αλλά είναι και ομαδικό πρόβλημα. Μία ομάδα που τρώει πολλά γκολ μπορεί να βάζει και πολλά γκολ, όμως μία ομάδα που δεν τρώει πολλά γκολ και βάζει πολλά γκολ μπορεί να προχωρήσει μακριά».
Η Λιόν είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα από την Λιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εσάς αυτό;
«Η Λιόν σαν ομάδα έχει ειδικό βάρος στη διοργάνωση. Όμως σε επίπεδο παικτών και ο ΑΠΟΕΛ έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές, άρα η δική μας εμπειρία ίσως να μην είναι τόσο σημαντική».

Στόχος σας είναι μία νίκη με «καθαρό» σκορ;

«Στόχος μας είναι να νικήσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ, θα είναι δύσκολο αν δεν έχουμε τη σοβαρότητα που πρέπει. παίξουμε με μία ομάδα που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της. Είδαμε τον ΑΠΟΕΛ ξέρουμε ότι αμύνεται σωστά και είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και πρέπει να βρούμε τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον τρόπο παιχνιδιού του».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης