Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-2 από την Τότεναμ στο Λονδίνο και είδε τις ελπίδες του για τη δεύτερη θέση να εξανεμίζονται, με το δεύτερο εισιτήριο από τον όμιλό του, που οδηγεί στους «16» του Champions League να καταλήγει τελικά στην ομάδα του Μουρίνιο.

Πάντως οι Πειραιώτες τουλάχιστον παρέμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί ο Ερυθρός Αστέρας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, συνετρίβη με 6-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να παραμείνει ανοιχτή η υπόθεση για το εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των Βαυαρών ήταν ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων!

Πλέον οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο νίκη απέναντι στους Σέρβους στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη, προκειμένου να μην αποχαιρετήσουν πρόωρα τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και πέρα η Ρεάλ προκρίθηκε στους «16» του Champions League, καθώς παρά την ισοπαλία (2-2) με την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Μπερναμπέου» τη βόλεψε η ισοπαλία της Μπριζ στην Κωνσταντινούπολη.

Η «βασίλισσα» προηγήθηκε 2-0 με ισάριθμα γκολ του Μπενζεμά, αλλά οι Μπαπέ και Σαράμπια σε ένα τρίλεπτο «πάγωσαν» το μαδριλένικο στάδιο και διατήρησαν αήττητη την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Στο άλλο ντέρμπι της βραδιάς (4ος όμιλος), η Γιουβέντους νίκησε 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της ως πρώτη του γκρουπ.

Από την πλευρά τους οι «ροχιμπλάνκος» χρειάζονται μόνο νίκη απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας στις 11 του Δεκέμβρη για να είναι σίγουρα δεύτεροι και να συνεχίσουν στη διοργάνωση, αφού η διαφορά τους από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, που θα υποδεχθεί την τελευταία αγωνιστική τη «βέκια σινιόρα», μειώθηκε στον ένα βαθμό.

Στον 3ο όμιλο, η Μάντσεστερ Σίτι «καπάρωσε» την πρωτιά μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ η δεύτερη θέση θα κριθεί στο φίνις, καθώς η νίκη της Αταλάντα στο Μπέργκαμο επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-0) έβαλε στο «κόλπο» και τους Ιταλούς.

Αναλυτικά τα αποψινά αποτελέσματα:

1ος ΌΜΙΛΟΣ

Γαλατάσαραϊ – Κλαμπ Μπριζ 1-1

(11΄ Μπουγιούκ – 90΄+2 Ντιατά)

 

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2

(17΄, 79΄ Μπενζεμά – 81΄ Μπαπέ, 83΄ Σαράμπια)

 

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2

(45΄+1 Άλι, 50΄, 77΄ Κέιν, 73΄ Οριέ – 6΄ Ελ Αραμπί, 19΄ Σεμέδο)

 

Ερυθρός Αστέρας – Μπάγερν 0-6

(14΄ Γκορέτσκα, 53΄ πεν., 60΄, 64΄, 68΄ Λεβαντόφσκι, 89΄ Τολισό)

 

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-1

(57΄ Γκιντογκάν – 70΄ Σόλομον)

 

Αταλάντα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

(27΄ πεν. Μουριέλ, 47΄ Γκόμες)

 

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Λοκομοτίβ Μόσχας – Λεβερκούζεν 0-2

(11΄ αυτ. Ζεμαλεντίνοφ, 54΄ Μπέντερ)

 

Γιουβέντους – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

(45΄+2 Ντιμπάλα)

 

Oι βαθμολογίες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης