Σε τηλεοπτική του συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην αυριανή συνάντηση των «Big 4» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και… αυτόβουλης αποβολής της Ελλάδας από τις τάξεις των FIFA/UEFA αν δεν βρεθεί άκρη ούτε στο ραντεβού των «τεσσάρων».

«Ένα ζήτημα είναι μήπως κι εμείς πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν φτάσει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο, είναι πάνω στο τραπέζι να πούμε κι εμείς δεν σηκώνει άλλο, πάμε παρακάτω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο υφυπουργός Αθλητισμού:

-Για τη συνάντηση με τους BIG 4 και το αν θα φέρει αποτέλεσμα: «Μετά από αρκετά χρόνια συζήτησης φαίνεται πως αύριο θα γίνει η συνάντηση των τεσσάρων. Εγώ δεν είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε αστυνομικός. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι μια συνάντηση που συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να φέρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, σας λέω πως είμαι πολύ συγκρατημένος.

Η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλνεται, αλλά καλλιεργείται. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τα κενά. Δουλεύουμε ώστε η αυριανή πρώτη συνάντηση να λειτουργήσει αθροιστικά με κάποιες άλλες ενέργειες. Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο 3-4 ομάδες, έχοντας άμεση ή έμμεση σχέση με τις μεγαλύτερες ομάδες σε οπαδικό κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι έχουν επίσημη ιδιοκτησιακή σχέση, κάποιοι δεν έχουν. Γι’ αυτό και η συνάντηση αύριο γίνεται εκτός υπουργείου Αθλητισμού, σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι. Αυτή η εντύπωση καλλιεργείτο τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως ή αδίκως. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι ούτε για αστείο. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η συνάντηση της Τετάρτης έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα και λειτουργεί αποτρεπτικά για το κοινό».

-το αν υπάρχει κίνδυνος Grexit: «Ένα ζήτημα είναι μήπως κι εμείς πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν φτάσει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο, είναι πάνω στο τραπέζι να πούμε κι εμείς δεν σηκώνει άλλο, πάμε παρακάτω. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση; Δεν πρέπει να φτάνουμε εκεί. Εξετάζουμε να καλλιεργήσουμε ένα πεδίο συνεννόησης. Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει θεσμική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κρίνεται μόνο από τους τέσσερις. Δεν είναι το όλον, είναι ένα μέρος. Αν καταλήξουμε κάπου την Τετάρτη, θα βοηθήσει αυτό και τη συνάντηση της Πέμπτης».
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης