Η προέλαση του Ολυμπιακού στη Super League καλά κρατεί… Η ομάδα του Βαλβέρδε, παίζοντας θεαματικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, επικράτησε με το ευρύ 3-0 του Άρη στο «Καραϊσκάκη» και πέτυχε τη 10η συνεχόμενη νίκη της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα γκολ των «ερυθρόλευκων» πέτυχαν οι Μαρκάνο (18′), Χολέμπας (45+3′ πεν.) και Μιραλάς (69′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες αγωνιζόταν από το 45′ ο Άρης, μετά την αποβολή του Σηφάκη για την ανατροπή του Αμπντούν, στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι Πειραιώτες.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «διπλό» στο Χάρκοβο επί της Μέταλιστ, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και δεν έδωσαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άρη.

Μάλιστα, η ομάδα του Πειραιά μετουσίωσε την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο με γκολ, μόλις στο 18’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ιμπαγάσα, ο Μαρκάνο με κεφαλιά παραβίασε την εστία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Αμπντούν κέρδισε πέναλτι και παράλληλα την αποβολή του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος τον ανέτρεψε.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Χολέμπας, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον νεοεισελθέντα Βελλίδη (πέρασε στη θέση του Καστίγιο) και διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.

Στην επανάληψη, μολονότι κατέβασε ταχύτητα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη κι ενός τρίτου τέρματος στο 69′, με σκόρερ τον Μιραλάς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Κίτρινες: 45+3′ Χολέμπας, 60′ Τοροσίδης / 24′ Σανκαρέ, 45+3′ Καπετάνος

Κόκκινες: 45′ Σηφάκης

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης (80′ Φετφατζίδης), Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μοδέστο, Μακούν, Ιμπαγάσα (62′ Μανιάτης), Αμπντούν, Μιραλάς (72′ Καζίμ-Ρίτσαρντς), Ντιόγκο.

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Σηφάκης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Σολτάνι, Καστίγιο (45+1′ Βελλίδης), Σανκαρέ, Καπετάνος, Λαζαρίδης, Τσουκάνης, Πρίττας (72′ Κατίδης), Ακόστα (46′ Γιαννιώτας).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης