Παραμένει η διοργάνωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ στην Supwe League και τον ΕΣΑΚΕ, αντίστοιχα, αφού αποσύρθηκαν, τελικά, τα επίμαχα άρθρα 21 και 22 του νομοσχεδίου για τον αθλητισμό, η συζήτηση του οποίου συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τα επίμαχα άρθρα αποσύρθηκαν μετά από κοινή πρόταση των πολιτικών κομμάτων. Παράλληλα, σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διευκρινίστηκε σήμερα ότι διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της, ενώ θα μπορεί να κάνει λεπτομερή έλεγχο σε ξένους που θα επενδύσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι αποσύρονται τα άρθρα 21 και 22, αφού υπάρχει σχετική συμφωνία των πολιτικών κομμάτων, ενώ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η έννοια του αυτοδιοίκητου στο ποδόσφαιρο έχει γίνει ελαστική και χρησιμοποιείται αναλόγως με το πώς συμφέρει κάποιους. Επίσης, ο κ.Γερουλάνος υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού τονίζοντας:

«Η ΕΕΑ έχει τον ρόλο να προφυλάσσει την Πολιτεία από λάθη σχετικά με το αυτοδιοίκητο. Γιατί στα δώδεκα χρόνια που λειτουργεί δεν μιλούσε κανείς; Η ΕΕΑ έχει έναν ρόλο. Πάντως, είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τα όριά της. Οσον αφορά την ΕΠΟ, εάν προσφύγει στην UEFA, ας πάρει και την ευθύνη εάν αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι είχα πει στον πρωθυπουργό να μην φύγει το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Είχα πει ότι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος».

Ο εισηγητής και υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί, όπως είπε, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αφουγκράστηκε τις προτάσεις που έγιναν και τις έκανε δεκτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο εισηγητής και υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Ιωαννίδης, τόνισε ότι θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί στη Βουλή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με το νομοσχέδιο, ενώ επισήμανε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει απόλυτα έως ποιου σημείου φθάνουν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Παράλληλα, ο κ.Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι σε όλο τον κόσμο τα πρωταθλήματα τα διοργανώνουν οι Λίγκες. Ακόμη, ο υπεύθυνος Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να είναι διετής η θητεία των Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων φορέων και όχι τετραετής, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο.

Ο υπεύθυνος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, αναφέρθηκε στο θέμα των εκλογών στις Ομοσπονδίες, τονίζοντας ότι αποτελεί οπισθοδρόμηση η ενισχυμένη αναλογική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό πρόκειται να πάει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης