Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Daily Telegraph» για το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει σπιλώσει την υπόληψη του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ειδικότερα, δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τον «σκοτεινό» ρόλο που διαδραμάτιζε σε μεταγραφικές υποθέσεις ο Σαμ Αλαρντάις και οι οποίες άλλωστε του κόστισαν τη θέση στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, 57 ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «τριών λιονταριών», η συγκεκριμένη εφημερίδα βγάζει στη φόρα τα… άπλυτα κι άλλων ανθρώπων του αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εφημερίδα παραθέτει νέα ονόματα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και αυτό του ιδιοκτήτη της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο, φέρνοντας στο φως σκάνδαλο δωροδοκιών στο πρωτάθλημα της Championship.

Σύμφωνα με την «Telegraph», ο Τσελίνο έπεσε στην ίδια παγίδα με τον Σαμ Αλαρντάις. Δημοσιογράφοι προσποιήθηκαν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και ζήτησαν να μάθουν πώς γίνεται να παρακάμψουν τους κανόνες της ομοσπονδίας για την ΤΡΟ (ιδιοκτησία Τρίτων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο της συνάντησης με τους «μεταμφιεσμένους» δημοσιογράφους, ο Τσελίνο εξηγεί τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους αγγλικούς κανόνες που απαγορεύουν την «τρίτη ιδιοκτησία», ακριβώς όπως έκανε ο πρώην προπονητής της ομάδας της Αγγλίας.

Η μέθοδος που προτείνει ο Τσελίνο είναι ο επενδυτής να αγοράσει ένα τμήμα του συλλόγου (Λιντς), να γίνουν μέτοχοι (ο Τσελίνο στο βίντεο προσφέρει 20%) με αντάλλαγμα κέρδη από τις μελλοντικές πωλήσεις των παικτών (επίσης 20%).

«Για εσάς είναι θετικό να ενταχτείτε στον σύλλογο. Με 12 εκατομμύρια ευρώ θα πάρετε το 20% και στη συνέχεια έχετε 20% για κάθε μελλοντική πώληση των παικτών» ήταν τα λόγια του Τσελίνο, που χρησιμοποίησε βαριές κουβέντες για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα το αγγλικό ποδόσφαιρο: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι βρόμικος, πολύ βρόμικος. Δεν θα είμαι εγώ που θα παραβιάσω τους κανόνες στην Αγγλία. Μπορώ, όμως, να σας δώσω έναν τρόπο να εργαστείτε και να παραμείνετε ασφαλείς. Στην Αγγλία υπάρχει η χειρότερη κουλτούρα του κόσμου. Ειδικεύονται στο πώς να διαλύσουν τους ανθρώπους. Φαίνονται καλοί. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτοί είναι οι πιο βρόμικοι άνθρωποι στον κόσμο. Στην Αργεντινή είναι άγγελοι από τη σύγκριση, στη Βραζιλία παιδιά. Στην Αγγλία είναι οι χειρότεροι στο ποδόσφαιρο» ανέφερε. Ο ιδιοκτήτης της Λιντς αρνήθηκε, όταν του ζητήθηκε, να σχολιάσει το περιεχόμενο χωρίς πρώτα να δει το εν λόγω βίντεο.

Τα άλλα δύο μεγάλα ονόματα που εμπλέκονται είναι του Τόμι Ράιτ, βοηθού προπονητή της Μπάρνσλεϊ, και του Χάσελμπαϊνκ, προπονητή της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς. Και σε αυτήν την περίπτωση, δημοσιογράφοι όντας μεταμφιεσμένοι τράβηξαν βίντεο εκθέτοντας τους συνομιλητές τους. Από τη μία, ο Ράιτ συμφωνεί να πάρει 5.000 λίρες σε μετρητά για να βοηθήσει την «πλασματική» εταιρεία από τη Μέση Ανατολή να αγοράσει παίκτες της Μπάρνσλεϊ και να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από τις μεταγραφές.

Ο Ράιτ υποστηρίζει ότι είναι αθώος, αλλά η Μπάρνσλεϊ του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Από την άλλη, ο Χάσελμπαϊνκ στο βίντεο λέει ότι είναι έτοιμος να πετάξει στην Άπω Ανατολή για 55.000 λίρες ανά ταξίδι, προκειμένου να αγοράσει παίκτες από την ίδια «πλασματική» εταιρεία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι κακό να πληρώνεται για να δώσει συμβουλές και ότι ποτέ δεν αγόραζε παίκτες από την ΚΠΡ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης