Ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα… μάτια τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «ΓΣΠ», ωστόσο έμεινε από δυνάμεις στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-0 από τη «βασίλισσα», στον πρώτο μεταξύ τους ματς, για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα γκολ της ισπανικής ομάδας, η οποία με τη νίκη της στην Κύπρο, μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στο «Μπερναμπέου» σημείωσαν 74′, 90’ Μπενζεμά και Κακά (82’).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Μουρίνιο έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να πετύχουν γκολ. Εντούτοις οι προσπάθειες τους δεν στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς για ακόμη ένα ματς ο «φύλακας άγγελος» της εστίας του ΑΠΟΕΛ, Διονύσης Χιώτης φώναξε «παρών», όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Στη μοναδική φάση που ήταν εξουδετερωμένος ο Έλληνας πορτιέρε στο 33ο λεπτό, είδε την τύχη να χαμογελά, αφού ο Μπενζεμά κατάφερε προ κενής εστίας να στείλει την μπάλα ψηλά άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επανάληψη η Ρεάλ Μαδρίτης, ενέτεινε την πίεσή της προς την κυπριακή ομάδα, ωστόσο η οπισθοφυλακή της τελευταίας κατάφερνε να αναχαιτίζει τις προσπάθειές της.

Ο Μουρίνιο, βλέποντας την ομάδα του να τα έχει βρει… σκούρα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στα μέσα του β’ μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Μαρσέλο και Κακά, οι οποίοι έδωσαν άλλο αέρα στην ομάδα τους.

Μάλιστα στο 74ο λεπτό ο δεύτερος πήρε την μπάλα από αριστερά, είδε την κίνηση του Μπενζεμά και με ωραία σέντρα βρήκε το κεφάλι του Γάλλου που έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς.

Η απογοήτευση κυρίευσε το «ΓΣΠ» και τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η «βασίλισσα», η οποία κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 82ο λεπτό.

Ο Κακά από δημιουργός έγινε σκόρερ και, μετά από πάσα του Μαρσέλο από τα αριστερά, κατάφερε από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0.

Το τελικό 3-0 το πέτυχε η Ρεάλ με τον Μπενζεμά, ο οποίος μετά από πάσα του Οζίλ έγραψε το τελικό 3-0.

Πάντως λίγη σημασία έχει η ήττα που γνώρισε ο ΑΠΟΕΛ.

Κι αυτό γιατί οι πρωταθλητές Κύπρου κατάφεραν να κοιτάξουν στα… μάτια ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι έφτασαν με το σπαθί τους μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας υπερήφανους τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Η είσοδος των δύο ομάδων στο ΓΣΠ


Η απίστευτη ευκαιρία του Μπενζεμά

Το πρώτο γκολ της Ρεάλ

Το δεύτερο γκολ της Ρεάλ

Το τρίτο γκολ της Ρεάλ

ΑΠΟΕΛ-Ρεαλ Μαδρίτης 0-3

Γκολ: 74′, 90′ Μπενζεμά, 82′ Κακά

Κίτρινες:

Κόκκινες:

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα (13′ Κακά), Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Νούνο Μοράις, Έλιο Πίντο (72′ Εστέμπαν Σολάρι), Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου (46′ Έλντερ Σόουζα), Τρίτσκοβσκι, Αΐλτον.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Φάμπιο Κοεντράο (64′ Μαρσέλο), Κεντίρα, Νουρί Σαχίν (84′ Γκρανέρο), Μεσούτ Εζίλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν (64′ Κακά).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανός)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης