Την απαλλαγή των Ολυμπιακού, Ατρομήτου, αλλά και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Παρά το γεγονός ότι η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού είχε κρίνει ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγούνταν τον υποβιβασμό Ολυμπιακού-Ατρομήτου, αλλά και τον διά βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ομάδων, το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε διαφορετικά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθώοι επίσης κρίθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος και οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης.

Όσο για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, τον πρώην νομικό της σύμβουλο, Θόδωρο Κουρίδη, και τα πρώην μέλη της ΚΕΔ, Γιώργο Δούρο, Θανάση Μπριάκο, κρίθηκε απαράδεκτη η δίωξή τους. 

Να σημειωθεί από εκεί και πέρα ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έχει δικαίωμα έφεσης εντός πέντε ημερών. Εφόσον δεν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, τότε η υπόθεση κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι η υπόθεση παραμένει ακόμη ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο, με τη δίκη να συνεχίζεται κανονικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ακόμα 27 πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας.

Πηγή: SDNA

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης