Η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια στο αθηναϊκό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, με το οποίο έπεσε η αυλαία της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Κωστένογλου επικράτησε με 2-0 του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από δύο αγωνιστικές, «ψαλιδίζοντας» παράλληλα τις ελπίδες των «πράσινων» για τον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, το συγκρότημα του Φερέιρα, το οποίο μετά την ήττα του από τον «δικέφαλο» του Βορρά (ήττα με 2-0 στο ΟΑΚΑ) την… πάτησε και από τον έτερο του ελληνικού πρωταθλήματος, απομακρύνθηκε τέσσερις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μία μόλις εβδομάδα πριν από τη μεταξύ τους «μονομαχία».

Τα γκολ των «κιτρινόμαυρων», που αγωνίστηκαν μπροστά σε 25.000 οπαδούς τους, πέτυχαν οι Λεονάρντο στο 48′ και Κλωναρίδης στο 71′.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλή… μέρα για την ΑΕΚ και αντιστοίχως η κακή για τον Παναθηναϊκό φάνηκε από το ξεκίνημα του αγώνα.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ στους «πράσινους», με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην μπορούν να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν φάσεις.

Οι παίκτες του «δικέφαλου» είχαν κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ κι έτσι, πλην της φάσης στο 7′, όταν ο Χριστοδουλόπουλος βγήκε στην πλάτη του Κοντοέ, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν απελπιστική, δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους -τυπικά φιλοξενούμενους- «πράσινους».

Αντίθετα, η ΑΕΚ έφτασε με αξιώσεις κοντά στο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος, ωστόσο εν τέλει αυτό το κατάφερε στην επανάληψη.

Ο «δικέφαλος» απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Καρνέζη μόλις στο 9′ με τον Λεονάρντο, η προσπάθεια του οποίου δεν βρήκε στόχο, και έξι λεπτά αργότερα με τον Λυμπερόπουλο, που ήταν επίσης άστοχος.

Η «Ένωση» συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς και στο 18’ βρέθηκε και πάλι μία ανάσα από το 1-0, ωστόσο ο Καρνέζης έδειξε τα ρεφλέξ του και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ το εξαιρετικό σουτ του Σιαλμά.

Το 0-0 παρέμενε, με την «Ένωση» να απειλεί εκ νέου στο 40′ με διαγώνιο σουτ του «Λύμπε», όμως και πάλι ο πορτιέρο του «τριφυλλιού» ήταν εκεί που έπρεπε για να διατηρήσει το ματς χωρίς σκορ.

Ό,τι δεν κατάφερε στα πρώτα 45 λεπτά η ΑΕΚ, λίγο έλειψε να το πετύχει στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Γεωργέας «σέρβιρε» την μπάλα στον Λεονάρντο, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καταλήγοντας άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή με το σουτ του Κατσουράνη, όμως η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Στο 48ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος άσος με απευθείας εκτέλεση φάουλ είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Καρνέζη, ο οποίος φέρει ευθύνη για το γκολ, καθώς έκανε λανθασμένη εκτίμηση.

Στη συνέχεια, οι παίκτες του Παναθηναϊκού ανέβασαν στροφές, σε μία προσπάθεια να ισοφαρίσουν και να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι, ωστόσο οι Βάργκας και Μάκου ήταν ογκόλιθοι στον χώρο του κέντρου και ό,τι τους ξέφευγε το καθάριζε η οπισθοφυλακή της ΑΕΚ.

Πάντως, παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 60′ με την κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου (ζήτησε και πέναλτι σε αυτή τη φάση ο παίκτης των φιλοξενούμενων).

Στη συνέχεια, ο Φερέιρα ανακάτεψε την τράπουλα, κάνοντας αλλαγές, προκειμένου να γίνει ο Παναθηναϊκός πιο απειλητικός, ωστόσο είδε τους «κιτρινόμαυρους» να πετυχαίνουν και δεύτερο τέρμα.

Ο Κλωναρίδης, ο οποίος είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή, κινήθηκε στα δεξιά της άμυνας των «πρασίνων» και μετά από μία όμορφη συνεργασία με τον Λυμπερόπουλο έκανε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειξαν διάθεση, ωστόσο ήταν πολύ αργά, καθώς διατηρήθηκε έως το τέλος το εις βάρος τους 2-0, που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά τους να επιστρέψουν στον… θρόνο της Super League.

Κίτρινες: Κατσουράνης 10′, Μαρίνος 36′, Σιμάο 84′ – Μάκος 22′, Γεωργέας 42′, Λεονάρντο 48′, Κλωναρίδης 72′

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές (Λαγός 66′), Κοντοές, Μανωλάς, Λεονάρντο, Σιαλμάς (Κλωναρίδης 64′), Μάκος, Καράμπελας, Βάργκας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (Μπέλεκ 76′)

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Καντέ, Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι (Κλέιτον 65′), Ζέκα, Μπιάρσμιρ, Μαρίνος (Καραγκούνης 71′), Σιμάο, Κατσουράνης (Νίνης 80′), Σπυρόπουλος

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης