Ένα γκολ έφτανε και… περίσσευε στον Παναθηναϊκό για να περάσει νικηφόρα από το «Θ. Βαρδινογιάννης».

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ, για την 26η αγωνιστική της Super League, επιστρέφοντας έτσι στις επιτυχίες, έπειτα από τρεις σερί ήττες στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που χάρισε το «τρίποντο» στο «τριφύλλι», το οποίο αποτέλεσε βάλσαμο στις… πληγές του συλλόγου από τις αγωνιστικές και διοικητικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, σημείωσε ο Σίλβα Κλέιτον στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου παρέμεινε μακριά από τις νίκες για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι, έχοντας συγκεκριμένα πέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταμορφωμένος σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια του, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες από τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο «Γεντί Κουλέ».

Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Νίνη στο αρχικό σχήμα έπειτα από την πολύμηνη απουσία του από τα γήπεδα έδωσε πνοή στο κέντρο των «πρασίνων», οι οποίοι είχαν σωστή κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο διάστημα αυτό, η ομάδα του Φερέιρα δημιούργησε δυο-τρεις καλές φάσεις με τους Νίνη (φάουλ στο 25΄ και σουτ στο 29΄ που έφυγαν ελάχιστα άουτ) και Χριστοδουλόπουλο (μπήκε μόνος του στο 15΄, αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα).

Για να φτάσουμε στο 18ο λεπτό, όταν η ανωτερότητα του «τριφυλλιού» μετουσιώθηκε σε γκολ, το οποίο πέτυχε ο Σίλβα Κλέιτον.

Μετά από ασίστ του Χριστοδουλόπουλου, ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοχος της μπάλας και, αφού απέφυγε με ωραία προσποίηση τους Γαλανόπουλο, Γεωργίου και στη συνέχεια τον Σαχσανίδη, με πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 0-1.

Μάλιστα, ο Κλέιτον λίγο έλειψε να διπλασιάσει εκ νέου το σκορ στο 38’, ωστόσο ο Σαχσανίδης απέκρουσε με ωραίο τρόπο το δυνατό σουτ του παίκτη του Παναθηναϊκού μέσα από την περιοχή.

Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να προηγείται με 1-0 του ΟΦΗ, ο οποίος ήταν ακίνδυνος επιθετικά, με εξαίρεση τη φάση στο 5ο λεπτό, όταν ο Παπουλής με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά του.

Η πρώτη είχε πρωταγωνιστή τον Κουίνσι, ο οποίος στο 48’ πέρασε τους Γεωργίου, Γαλανόπουλο, βρέθηκε απέναντι από τον Σαχσανίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Οι «πράσινοι» έφτασαν μία ανάσα από το 0-2 τέσσερα λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά με τον Κλέιτον να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σαχσανίδη, ο οποίος με το πόδι βρήκε την μπάλα στο πλασέ του Βραζιλιάνου.

Ο ΟΦΗ απείλησε για πρώτη φορά στο 59΄, με τον Μάντζιο να βγαίνει απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, στην πρώτη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς.

Το ματς διακόπηκε για περίπου οκτώ λεπτά στο 76ο λεπτό, λόγω καπνογόνων που άναψαν πίσω από την εστία του Καρνέζη οι οπαδοί του ΟΦΗ.

Ο διαιτητής Τριτσώνης είχε διακόψει άλλες δύο φορές το ματς, μία στο πρώτο ημίχρονο και μία στις αρχές της επανάληψης, για τον ίδιο λόγο.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 0-1

Γκολ: 18′ Κλέιτον

Κίτρινες: Βύντρα, Καρνέζης, Λαγός – Βέρον, Βάντο

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος (55′ Ζόρντι Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Βάντο, Καλάιτζιτς (89′ Καμπάνταης), Βερόν, Μπούρμπος, Παπουλής, Σίσιτς (68′ Ζόρχε Λόπεζ), Μάντζιος

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Νίνης (64′ Λαγός), Ζέκα, Κλέιτον (73′ Καραγκούνης), Κούινσι, Χριστοδουλόπουλος (90+ Μαυρίας). 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης