Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ΕΣΧΑ Νέων στο χάντμπολ. 

Ένας αγώνας ανάμεσα στην περσινή πρωταθλήτρια ομάδα Παίδων και τον αντίστοιχο πρωταθλητή Εφήβων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγωνας διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ με κατάμεστη την αίθουσα Κασιμάτης και τους φιλάθλους να παρακολουθούν ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι, με πάθος, εναλλαγές στο σκορ, γρήγορο ρυθμό και υψηλό θέαμα.

Τελικό σκορ υπέρ των κιτρινόμαυρων 29-27 (15-15 ημίχρονο). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα της ΑΕΚ αποτελείτε μόνο από εφήβους και συμμετέχει και στο πρωτάθλημα Νέων, αντιμετωπίζοντας ομάδες με ηλικιακή διαφορά 2 ετών (σ.σ. μεγαλύτερης ηλικίας οι αντίπαλοι)!

Οι ομάδες στο πρώτο ημίχρονο πήγαιναν γκολ-γκολ, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και την ΑΕΚ να ακολουθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αλέξη Αλβανού ανέβασε ρυθμό και με όπλο της την δυνατή άμυνα και τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Ασλή (ποσοστό κοντά στο 55%), προηγήθηκε με 6 γκολ διαφορά, κρατώντας για περίπου 8 λεπτά ανέπαφη την εστία της!

Ο Ολυμπιακός έκανε την αντεπίθεση του και πλησίασε στο γκολ, 2 λεπτά πριν το τέλος. Ένα καθοριστικό γκολ από τον Δικαιούλια και ακόμα μια μεγάλη απέκρουση από τον Ασλή, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Πρώτοι σκόρερ από την ΑΕΚ ήταν ο Κοτσιώνης με 10 γκολ και ο Δικαιούλιας με 5 γκολ. Από τον Ολυμπιακό πρώτοι σκόρερ ήταν οι Δεληχρήστος και Λόλας με 8 γκολ ο κάθε ένας.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-5, 7-9, 10-12, 12-14, 15-15 (ημίχρονο), 19-15, 21-17, 23-18, 25-21, 28-25, 29-27 (τελικό).

ΑΕΚ (Αλβανός): Βασιλακάκης, Βυθούλκας, Λαζάρου, Δικαιούλιας 5, Janca 4, Ασλής, Σοφιανός 1, Βασιλόπουλος, Στάθης 1, Κοτσιώνης 10, Σφαέλος, Βασιλείου 4, Ζαφειράκης 1, Κοβάνης 2, Καρράς, Βεζύρης 1

Ολυμπιακός (Καρασσαβίδης): Κιαρτζίδης, Κουκουλάς, Μαραμάθας 1, Terlecki, Nάκος, Καραμασιώτης 1, Μαρινάκης, Λιάπης, Ασβεστάς, Σιδηρόπουλος, Καραμπουρνιώτης, Δεληχρήστος 8, Μάινας 4, Τσανίνος 5, Λόλας 8, Γκένας

Διαιτητές : Παπαματθαίου, Ζήσης

Δίλεπτα: 3-3  Πέναλτι 4/4-2/3

Μετά το τέλος του αγώνα οι προπονητές των δύο ομάδων μίλησαν στην κάμερα του greekhandball.com:

Ο Αλέξης Αλβανός από την πλευρά της ΑΕΚ, ανέφερε: «Σίγουρα η σημερινή επιτυχία είναι πολύ σημαντική, ξέραμε ότι παίζαμε με τον περσινό πρωταθλητή Ελλάδος στους Εφήβους. Πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται αμιγώς από μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες από τους δικούς μας. Εμείς αγωνιζόμαστε στο πρωτάθλημα των Νέων για παραστάσεις και περισσότερα παιχνίδια που μας ωφελούν πολύ για να βελτιωθούμε. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό αλλά και στους παίκτες μου που φάνηκαν αντάξιοι των προσδοκιών παρά την ηλικία τους».

 

 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Καρασσαβίδης, τόνισε: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς και η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο “βαριά” τα πόδια των παικτών ακόμα. Κάποια πράγματα πήγαν καλύτερα απ΄ όσο περίμενα και κάποια όχι. Από την περσινή χρονιά έχει δημιουργηθεί ένα κενό στο κέντρο της άμυνας που σιγά σιγά προσπαθούμε να το λύσουμε. Έχουμε μια ολόκληρη χρονιά μπροστά μας, τα παιδιά προπονούνται καλά, οπότε είμαι αρκετά σίγουρος για το μέλλον».

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης