Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής ομάδας Εφήβων (Κ18) του χάντμπολ, η οποία αποτελείται από 17 αθλητές. 

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής κ. Γεωργιάδης καθώς και ο συνεργάτης του κ. Πιλαλίδης επέλεξαν τους: Ασλή, Βασιλείου-Τσάφο, Δικαιούλια, Κοτσιώνη (ΑΕΚ), Γιορανίδη, Κυριακίδη, Μπαμπατζανίδη (ΠΑΟΚ), Αναστασίου, Σκούφα (Αρχέλαο Κατερίνης), Γερουλάνο, Παγιάτη (ΑΣΕ Δούκα), Παπαγιάννη, Τζωρτζίνη (Φίλιππο Βέροιας), Αλεξανδρίδη (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Τόσκα (ΑΟ Προσοτσάνης), Παπάζογλου (Δράμα 1986) και Σαράφη (Χιλντεσχάιμ – Γερμανία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αθλητές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 15/12 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο «Φιλίππειο» 16:00).

Έχουν προγραμματιστεί δυο προπονήσεις (Κυριακή βράδυ – Δευτέρα πρωί) και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν το μεσημέρι για το Βέλγιο, από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες το διάστημα 18 με 20 Δεκεμβρίου, από το Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας να πραγματοποιηθούν το διάστημα 16-17 και παιχνίδια «φιλικού χαρακτήρα» για την Ελληνική ομάδα, κάτι που μέχρι αυτή την στιγμή είναι στον… αέρα. 

Το τουρνουά είναι ενταγμένο στο σχεδιασμό που έχει καταστρωθεί για την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας, εν όψει της διοργάνωσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2021, που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα γήπεδα της πόλης του Πειραιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Βέλγιο έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, αφού οι αντίστοιχοι αθλητές της Εθνικής Βελγίου θα φιλοξενηθούν την εβδομάδα του Πάσχα στην Ελλάδα. 

Προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις είναι ακόμα η Μεσογειάδα Εφήβων στην Αθήνα ( Ο.Α.Κ.Α.) το διάστημα 16 με 23 Φεβρουαρίου 2020, καθώς και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα Σκόπια το διάστημα 17 με 23 Αυγούστου.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό των αντίστοιχων Ομοσπονδιών, παρά την καλή θέληση των διοικούντων ο σχεδιασμός μας υστερεί και ίσως θα πρέπει να αυξηθούν οι συμμετοχές της (Κ19) σε διεθνή τουρνουά (εντός ή εκτός Ελλάδας).

Η πρόκληση του 2021 είναι τεράστια για το υπουργείο Αθλητισμού, την Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης και εκτός από μια άρτια διοργάνωση και γεμάτα γήπεδα, πρέπει να υπάρχει και επιτυχία στο αγωνιστικό σκέλος. 

To πρόγραμμα αγώνων :

Τετάρτη 18/12

18:30 Ολλανδία- Λουξεμβούργο

21:00 Βέλγιο- Ελλάδα

Πέμπτη 19/12

18:30 Ελλάδα- Λουξεμβούργο

21:00 Βέλγιο-Ολλανδία

Παρασκευή 20/12

11:30 Ολλανδία- Ελλάδα

15:00 Βέλγιο- Λουξεμβούργο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης