Οι Έλληνες διεθνείς, πραγματοποιώντας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισαν και τη Βόρεια Μακεδονία με 25-14!

Σε ένα γεμάτο γήπεδο από μαθητές σχολείων του Δήμου Κορυδαλλού, η ελληνική ομάδα νίκησε άνετα την πολύ καλή ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας με το ευρύ 25-14. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διευθυντές των σχολείων καθώς και στη δημοτική αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διακόσιοι περίπου μαθητές, μαζί με τους δασκάλους τους που παρακολούθησαν το παιχνίδι ενθάρρυναν συνεχώς τις προσπάθειες των Ελλήνων διεθνών, τραγουδούσαν συνθήματα και χειροκρότησαν στο τέλος με θέρμη την ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη.

Η Ελληνική ομάδα πήρε 4,5 βαθμούς από τον σημερινό αγώνα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και με τους 10 που μετέφερε από την προηγούμενη φάση είναι στην κορυφή της βαθμολογίας για τις θέσεις (9-14) με 14,5 βαθμούς.

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στην αρχή στο σκορ, με κυρίαρχο στοιχείο τις δυνατές εκατέρωθεν άμυνες. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 5-3 στο 12λεπτο του αγώνα, αλλά ένα σερί δύο γκολ από την ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας έφερε το παιχνίδι στην ισοπαλία. Η Εθνική μας είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, αλλά το δοκάρι σταμάτησε το τελευταίο μας σουτ. Το σκορ στο τέλος του σετ ήταν ισόπαλο (5-5).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο σετ οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν πιο αποφασιστικά και δυνατά, έκλεισαν τους χώρους στην άμυνα έχοντας και τη βοήθεια από τον τερματοφύλακα Ασλή. Με τον Στεφανίτση στον άμεσο αιφνιδιασμό ταχύτατο και τον Κοτσιώνη να εκτελεί ασταμάτητα, κέρδισαν άνετα το σετ με (11-5)!

Στο τρίτο και τελευταίο σετ, οι παίκτες του Νίκου Γεωργιάδη συνέχισαν σε ίδιο ρυθμό και με τους Παπάζογλου, Κοτσιώνη να σκοράρουν κατά ριπάς, πήρε τα ηνία του αγώνα. Η ελληνική άμυνα έσφιξε πιο πολύ και με τον Ασλή να κρατάει για περίπου 10 λεπτά την εστία του ανέπαφη κατέκτησαν δίκαια τη νίκη με το ευρύ (9-4) και συνολικό σκορ 25-14!

Από την Εθνική Ελλάδος, εξαιρετικό παιχνίδι έκανε ο Κοτσιώνης, τόσο στο δημιουργικό όσο και στο εκτελεστικό σκέλος, προσφέροντας πολύ εντυπωσιακά γκολ στους Έλληνες φιλάθλους. Πολύ καλός ήταν ο εξτρέμ Στεφανίτσης, που με όπλο την ταχύτητα αλλά και την υψηλή τεχνική του, βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι. Άλλη μια άρτια εμφάνιση του πίβοτ μας Δικαιούλια, που κέρδισε πολλές μάχες και έβαλε καθοριστικά γκολ. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πολύ καλή παρουσία κάτω από τα δοκάρια είχε ο Ασλής, που απέκρουσε και ένα πέναλτι. Όλοι όμως οι παίκτες που χρησιμοποίησε ο Νίκος Γεωργιάδης είχαν πολύ καλή παρουσία.

Από την Εθνική Βόρειας Μακεδονίας, εξαιρετικός ήταν ο περιφερειακός Γκορκονόφσκι με τα μακρινά του σουτ.

Πρώτοι σκόρερ από την Εθνική Ελλάδος ήταν ο Κοτσιώνης με 7 γκολ και ο Στεφανίτσης με 4 γκολ. Από την Εθνική Βόρειας Μακεδονίας πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκορκονόφσκι με 6 γκολ και ακολούθησε ο Ιβανόφκσι Μιχ., με 3 γκολ.

ΕΛΛΑΔΑ: (Γεωργιάδης Νίκος): Ασλής, Στεφανίτσης 5, Σίνα 1, Γιάντσα, Παγιάτης, Παπαγιάννης, Τζωρτζίνης, Παπάζογλου 4, Κοτσιώνης 7, Δικαιούλιας 4, Μπαμπατζανίδης, Αλεξανδρίδης, Κυριακίδης, Αναστασίου, Αναγνωστόπουλος 2, Σαράφης 2

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (Ματλιέσκι Νίκολα): Ατσέβσκι, Ντιμέφσκι 1, Κρστέφσκι, Χάκαλικ, Γκορκονόφσκι 6, Μίτεφ, Μιτρέσκι, Ιβανόφσκι Ματ., Ιβανόφκσι Μιχ. 3, Ντιμόφσκι 1, Τάσεφ 2, Στοϊτζεβικ 1, Σαβρέφσκι, Τοντέσκι, Ντιμιτρέσκι, Σπασόφκσι

Διαιτητές: Σοβάλ – Βαχέ

Δίλεπτα: 5-2, Πέναλτι: 1/2 – 1/3

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος Κυριακίδης (Αθλητής Ελλάδας): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά και είχαμε μια σφιχτή άμυνα και σωστές επιλογές στην επίθεση. Στόχος μας πλέον είναι η 9η θέση και ευελπιστούμε να την κατακτήσουμε».

Ματλιέσκι Νίκολα (Προπονητής Βόρειας Μακεδονίας): «Ήταν πολύ καλοί, έπαιξαν καλύτερα και άξιζαν τη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης