Στη μάχη του WTA Finals ρίχνεται απόψε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, θα τεθεί αντιμέτωπη στις 22.00 (COSMOTE SPORT 9 HD) με την Ίγκα Σβιάτεκ (Νο9), με στόχο φυσικά τη νίκη, που θα της δώσει το… πάνω χέρι στην κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στον όμιλο, που ισοδυναμούν με πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην παράδοση, στις δύο φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο τενίστριες, η Μαρία Σάκκαρη μετρά ισάριθμες νίκες, καθώς στις 9 Ιουνίου 2021 επικράτησε της Σβιάτεκ με 6-4, 6-4 στο Roland Garros και στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, για το τουρνουά της Οστράβας, νίκησε την Πολωνή πρωταθλήτρια με 6-4, 7-5.

Με νίκη άρχισαν οι Πλίσκοβα και Κονταβέιτ 

Η Τσέχα, Καρολίνα Πλίσκοβα (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη) και η Εσθονή, Ανέτ Κονταβέϊτ (Νο 8), άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις τους, στη διοργάνωση, όπου συμμετέχουν οι οκτώ κορυφαίες τενίστριες του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πλίσκοβα επικράτησε στην πρεμιέρα της Ισπανίδας, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (Νο 5) με 4-6, 6-2, 7-6(6) μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση που είχε διάρκεια δύο ώρες και 26 λεπτά, ενώ η Κονταβέϊτ, νίκησε πιο εύκολα την Τσέχα, Μπάρμπορα Κρεϊκτσίκοβα (Νο 3) με 6-3, 6-4.

Η βαθμολογία, στον όμιλο «Τεοτιχουακάν», διαμορφώθηκε ως εξής:

Ανέτ Κονταβέϊτ 1-0 +2 +5

Καρολίνα Πλίσκοβα 1-0 +1 +3

Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα 0-1 -1 -3

Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα 0-1 -2 -5

Στους ημιτελικούς θα προκριθούν, οι τενίστριες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης