Στην έκτη θέση του World League κατετάγη η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, καθώς στο τελευταίο παιχνίδι της για την τελική φάση της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, ηττήθηκε 12-9 από την Ισπανία. Η διαφορά στο σκορ αδικεί την ελληνική ομάδα, καθώς το παιχνίδι ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τελευταίο δίλεπτο.

Οι αποβολές που χρεώθηκαν οι Ελληνίδες διεθνείς στο ξεκίνημα και η επιθετική δυστοκία τους, επέτρεψαν στις πρωταθλήτριες Ευρώπης να πάρουν ένα προβάδισμα με 3-1 και 4-2 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Δύο γκολ στα ίσια, από Ξενάκη και Νίνου, έφεραν το ματς σε ισορροπία, η οποία παρέμεινε ως το τελευταίο δίλεπτο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε μπροστά για μία και μοναδική φορά (6-5) με δύο διαδοχικά γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, αλλά η Μάικα Γκαρσία και η Φόρθα «απάντησαν» άμεσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φινάλε, η Άννα Εσπάρ έδωσε προβάδισμα 10-9 στην Ισπανία, 2΄08΄΄ πριν τη λήξη, για να ακολουθήσει άστοχο σουτ της Ελευθερίας Πλευρίτου στην παίκτρια παραπάνω. Η Μάικα Γκαρσία στο 1΄11΄΄ «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα της, για να διαμορφώσει το τελικό 12-9 στην κόντρα η Άννα Εσπάρ.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 4-4, 1-4

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 1, Τριχά, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 1, Πάτρα, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σωτηρέλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισπανία (Μιγκέλ Όκα): Εστερ, Μπατς, Α. Εσπάρ 2, Ορτίθ, Ταραγκό, Ρουίθ 1, Κλ. Εσπάρ 1, Πένια, Φόρθα 3, Αθνάρ, Γκαρσία 4, Λέιτον 1, Σάντσεθ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης