Τη δεύτερη νίκη της στην τελική φάση του World League πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 17-5 την Ιαπωνία στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και το Σάββατο (19/6, 16:45) θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης, πιθανότατα απέναντι στην Ισπανία.

Με δύο γκολ στην παίκτρια παραπάνω, στα τελευταία 62 δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου, η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα 4-2 και στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα. Συνολικά, μετά το 2-2 των πρώτων λεπτών, η εθνική πέτυχε έντεκα αναπάντητα τέρματα, με την Έλενα Ξενάκη να κάνει… πάρτι στα 2μ., εκμεταλλευόμενη την τακτική της Ιαπωνίας να πρεσάρει παντού, χωρίς να δίνει βοήθειες στο μαρκάρισμα του φουνταριστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 5-0, 4-2, 4-1

Ελλάδα (Τεό Λοράντος): Σταματοπούλου, Τσουκαλά 3, Τριχά, Ελευθεριάδου 4, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 5, Νίνου 1, Πάτρα, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σωτηρέλη.

Ιαπωνία (Μακιχίρο Μοτομίγια): Μιούρα, Αρίμα 2, Ινάμπα 1, Ούρα, Ιουάνο 1, Κοϊντε, Χασίντα, Νιιζάουα, Γιαμαμότο 1, Καουαγκούτσι, Νισιγιάμα, Κούντο, Σιόγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης