Ο πρωταθλητής στη Volley League των Ανδρών για την περίοδο 2019-20 θα αναδειχθεί στον αγωνιστικό χώρο κι όχι στα χαρτιά.

Αυτό αποφάσισε, με ψήφους 9-1, το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ, σε συνέχεια της συνεδρίασης της 12ης Μαΐου, η οποία είχε διακοπεί. Η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί υπό τη μορφή φάιναλ-4 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Φοίνικα Σύρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως, είχαν προηγηθεί αδιέξοδα. Αρχικά, έγινε ψηφοφορία για να επικυρωθεί ως τελική βαθμολογία η τελική κατάταξη της 16ης αγωνιστικής, με πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Η πρόταση έλαβε 7 ψήφους υπέρ (Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου, Ηρακλής, Κηφισιά, Παμβοχαϊκός, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΟΦΗ), δύο κατά (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός), ενώ η Ελπίδα Αμπελοκήπων, που για την ίδια πρόταση στην προηγούμενη συνεδρίαση (12/5) είχε ψηφίσει υπέρ, αυτή τη φορά επέλεξε «λευκό».

Επειδή όμως απαιτούνταν τα 3/4 των ψήφων (8 στους 10), ξεκίνησε συζήτηση για να παίξουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της κατάταξης κατά τη στιγμή της διακοπής. Ο Παναθηναϊκός πρότεινε φάιναλ-4 στο ΟΑΚΑ (τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου), πρόταση που προκρίθηκε με 9-1 ψήφους, καθώς μειοψήφισε ο ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης