Οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν στο final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στη Γλυφάδα θα γίνουν γνωστές απόψε με τις αναμετρήσεις των προημιτελικών.

17.30: ΑΕΚ – Ηρακλής Πετ. 2015

Στο πρώτο σερβίς στους αγώνες των «8», η ΑΕΚ, μοναδική εκπρόσωπος της Α2, θα αντιμετωπίσει στο κλειστό του Μετς τον Ηρακλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ένωση στα προημιτελικά πήρε μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί του Φοίνικα Σύρου και φιλοδοξεί να νικήσει, για δεύτερη φορά, ομάδα υψηλότερης κατηγορίας, προκειμένου να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού. Η πρωτοπόρος του Α2 ομίλου αναζητεί την πρόκριση για το final-4 μετά τη σεζόν 2013-2014.

Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης (20/2) και θα παραμείνει στην πρωτεύουσα και μετά το παιχνίδι με την Ένωση, καθώς το Σάββατο (24/2) θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά στο Ζηρίνειο για την 18η αγωνιστική της Volley League. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό, παρά την ήττα που γνώρισαν με 3-2 σετ. Η τελευταία παρουσία του Ηρακλή σε final-4 Κυπέλλου ήταν το 2013 στο Ρέθυμνο.

18.00: Ολυμπιακός – Ηρακλής Χαλκίδας

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή Χαλκίδας στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου ανδρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από μια δύσκολη νίκη κόντρα στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Final 4, που θα τους επιτρέψει να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, κατακτώντας το τρόπαιο για 17η φορά. Η ομάδα του Μουνιόθ για να φτάσει στα προημιτελικά απέκλεισε εύκολα την Παναχαϊκή.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας γνωρίζει ότι δεν είναι το φαβορί στην αναμέτρηση, αλλά θα δοκιμάσει την τύχη του μετά τα τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη Volley League. Στην προηγούμενη φάση νίκησε με 3-1 την Ολυμπιάδα Πατρών.

18.30: Εθνικός Πειραιώς – Παναθηναϊκός

Στην πιο αμφίρροπη, ίσως, αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ανδρών, ο Εθνικός Πειραιά υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Ένας αγώνας που θα αποτελέσει και πρόβα για το πολύ κρίσιμο ματς των δύο ομάδων, που θα γίνει τη Δευτέρα (26/2) για το πρωτάθλημα.

Ο Εθνικός έχει κάνει εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής στη Volley League και θέλει να γράψει και πάλι ιστορία με την πρόκρισή του για πρώτη φορά στο Final 4 του Κυπέλλου. Προέρχεται από μια εντυπωσιακή νίκη κόντρα στον Φοίνικα Σύρου εκτός έδρας, ενώ για να φτάσει στα προημιτελικά απέκλεισε τον Παμβοχαϊκό.

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας μπει σε περιπέτειες στη Volleyleague, παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένος στα τελευταία παιχνίδια χωρίς να έχει πάρει όλα τα αποτελέσματα που θέλει. Εξαιρείται, βέβαια, το ματς των προημιτελικών, όπου μετά από μια πολύ δυνατή μάχη νίκησε την Κηφισιά με 3-2. Οι «πράσινοι» προέρχονται από χαμένο τάι μπρέικ κόντρα στον Παμβοχαϊκό στο Μετς.

19.00: ΠΑΟΚ – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου

Στο PAOK Sports Arena, ο «δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενεί τη Νίκη Αιγινίου.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται βελτιωμένος τον τελευταίο καιρό και διεκδικεί το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία του. Προέρχεται από μια μεγάλη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην τουρκική Χάλμπανκ, αλλά και από το νικηφόρο πέρασμα από τη Χαλκίδα. Στην προηγούμενη φάση πέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Από την άλλη, η Νίκη Αιγινίου έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά το τρίποντο που πήρε απέναντι στην Κηφισιά. Η ομάδα του Θανάση Στράντζαλη βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ στη Volley League και είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο Final 4 του Κυπέλλου. Το εμπόδιο του Νέστoρα (ομάδα της Α2) δεν στάθηκε ικανό να της κόψει τον δρόμο στην προηγούμενη φάση.

Πηγή: ΕΟΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης