Την πρόκριση στους «16» του CEV Cup ανδρών στο βόλεϊ εξασφάλισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στη Λευκορωσία 3-2 της Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «32». Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 3-0 στου Ρέντη και σήμερα (5/12) στο Μογκίλεφ «σφράγισαν» το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν την BBSK Κωνσταντινούπολης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας δυσκολεύτηκαν περισσότερο απ΄ όσο αναμενόταν, καθώς η Σαχτιόρ εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο ματς και πήρε άνετα το πρώτο σετ. Στα δύο επόμενα σετ έγινε μεγάλη «μάχη», αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία, τα κέρδισαν στις λεπτομέρειες και με αυτά εξασφάλισαν την πρόκριση, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση θα είναι η τουρκική BBSK, την οποία είχε αντιμετωπίσει (και αποκλείσει) ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε νικήσει στη Γαλλία 3-0 σετ την Αζαξιό στο πρώτο ματς, σήμερα έχασε με το ίδιο σκορ στην έδρα της, αλλά πήρε το «χρυσό» σετ με 15-12 και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τα σετ:
25-18, 27-29, 24-26, 25-20, 8-15.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης